Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kosilo v službi: mesno-riževe kroglice

M. O. Ž., Maja, 17.12.2018 11:01:52

Riž je rad v dobri družbi, in ker pri tem ni prav izbirčen, ga lahko postrežemo na 101 način.

Delite na:
Kosilo v službi: mesno-riževe kroglice
Riževe kroglice Revija Maja

Mesno-riževe kroglice

Sestavine za 4 osebe oziroma za 24 kroglic:
225 g riža
500 g mase za čevapčiče
3 jajca
1 skodelica naribanega sira cheddar
1/2 skodelice drobtin
2 žlici parmezana
2 žlici sesekljanega peteršilja
olje za cvrenje
1 pločevinka (250 g) koščkov ananasa
1 žlica gorčice
2 žlici hrena (iz kozarčka)

Priprava:
1. Riž v slani vodi skuhamo tako, da je pod zobmi še precej čvrst, in ga dobro odcedimo. V skledi zmešamo ohlajen riž, mesno zmes, stepeno jajce, nariban sir in peteršilj, z rokami vse dobro pregnetemo in pustimo malo počivati.
2. Odcejen ananas, gorčico in hren zmiksamo, vmes prilijemo toliko ananasovega soka, da je pomaka še vedno primerno gosta.
3. Preostali jajci stepemo in malo posolimo. Iz mesne zmesi oblikujemo 24 kroglic, najprej jih pomočimo v stepeno jajce, povaljamo v drobtinah in v cvrtniku ali v visoki ponvi v vročem olju zlato ocvremo. Nato kroglice odcedimo na papirnatih brisačah in še tople postrežemo z ananasovo pomako.

Objavljeno v reviji Maja št. 24, 23. 11. 2018.