olivia in anna Svet24.si

Spregovorila mama hčera, ki ju je utopil ...

kraljica-elizabeta-ii Svet24.si

FOTO: Biden prekršil kraljevi protokol; izdal je,...

duhovnik zupnik pf Reporter.si

Skrivnosti duhovniških premestitev: nezakonski ...

mesečinka, pelagia-noctiluca Svet24.si

V Istri na kopalce preži nevarna meduza

stanovanja-notranjost-2__5c825baa7a948 Necenzurirano

Pahorjevemu kandidatu dišijo Anderličeva ...

hiša, krsta, coffin-house Odkrito.si

FOTO: Edini na svetu, ki živijo v KRSTI!

Big Foot Mama 1 Odkrito.si

BIG FOOT MAMA: »Počutili smo se, kot da bi nam ...

Končno se vrača Odprta kuhna!

A. M., 13.05.2021 18:00:22

Najbolj priljubljena kulinarična tržnica se na Pogačarjev trg v Ljubljani vrača v petek, 21. maja.

Delite na:
Končno se vrača Odprta kuhna!
Odprta kuhna se vrača 21. maja! Odprta kuhna

Odprta kuhna, najbolje obiskana kulinarična tržnica pri nas, bo ob sončnih petkih med 10. in 21. uro ponovno navduševala sladokusce od blizu in daleč. V deveti sezoni, ki se bo na Pogačarjevem trgu začela v petek, 21. maja, so organizatorji Odprto kuhno zasnovali kot platformo za podporo področju gostinstva, ki ga je zadnje obdobje izredno prizadelo. Hkrati ostajajo zavezani trajnostni naravnanosti in obiskovalce pozivajo k upoštevanju ustreznih ukrepov, s katerimi bodo težko pričakovana petkova druženja varnejša in bolj sproščena.

Čas je, da gostince, ki trdo delajo, podpremo.

»Ljubitelji odlične kulinarike smo v zadnjih letih spremljali izjemno rast in razvoj področij gostinstva in turizma, ki sta bili končno deležni tudi ustrezne prepoznavnosti v svetu, nato pa so se temelji zamajali in mnoge uspešne zgodbe so se skoraj čez noč končale. Čas je, da gostince, ki trdo delajo, podpremo. Verjamem, da ta naloga, ob vseh dobrotah, ki so jih pripravili, ne bo težka,« je povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica Odprte kuhne.

odprta-kuhna
V deveti sezoni so Odprto kuhno zasnovali kot platformo za podporo področju gostinstva, ki ga je zadnje obdobje izredno prizadelo.
Odprta kuhna

Novi ponudniki

Nova kulinarična obzorja bodo obiskovalci v deveti sezoni Odprte kuhne lahko odkrivali z osveženo ponudbo jedi in pijač, ki jih bodo pripravljali že znani in priljubljeni ponudniki, pa tudi s ponudbo obedovalnic z vseh koncev Slovenije, ki se bodo tržnici pridružile prvič. »Veseli smo, da se bodo na Odprto kuhno vrnili naši prijatelji, s katerimi sodelujemo že več sezon, ponosni pa smo tudi na novo sklenjena sodelovanja. Sezono bomo začeli z devetimi novimi ponudniki, kasneje pa se jih bo pridružilo še več – novih in povratnikov – med njimi morda tudi kakšna restavracija z Michelinovo zvezdico. Odprta kuhna bo s svojo raznoliko in kakovostno ponudbo ponovno odražala izjemno pestrost, ki jo nudi Slovenija kot gastronomska regija,« je poudaril Lior Kochavy, soustanovitelj projekta.

odprta-kuhna
Odprta kuhna bo!
Odprta kuhna

Nujno upoštevanje ukrepov

Obzorja svojih obiskovalcev bodo organizatorji širili tudi s prizadevanji, da Odprto kuhno še nadgradijo kot zgled trajnostno naravnane tržnice, ki stremi k zmanjšanju količine odpadkov in njihovemu doslednemu ločevanju, pa tudi k razvoju koncepta ponujanja jedi in pijače v povratni in biorazgradljivi embalaži. Hkrati se bodo z ohranjanjem uspešnih dobrodelnih sodelovanj in pripravo novih tovrstnih akcij trudili vračati skupnosti, ki jim že vrsto let omogoča delati dobro.

Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo v središču Ljubljane ponovno ustvariti to posebno vzdušje ...

Seveda bo petkova druženja na Pogačarjevem trgu zaznamovalo tudi nujno upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Organizatorji bodo poskrbeli za ustrezno razdaljo med stojnicami in sedišči, redno razkuževanje vseh površin in možnost brezstičnega plačevanja, obiskovalci si bodo na več mestih lahko umili in razkužili roke, ponudniki pa bodo prav tako upoštevali vse veljavne ukrepe in navodila. "Prepričani smo, da se bodo tudi obiskovalci Odprte kuhne vedli vestno in odgovorno ter v skladu z zaščitnimi ukrepi, saj so to dokazali že lani. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo v središču Ljubljane ponovno ustvariti to posebno vzdušje, po katerem Odprta kuhna slovi po vsem svetu, in varno uživati v najboljšem, kar imajo ponuditi slovenski gostinci," je pred težko pričakovano vrnitvijo priljubljene kulinarične tržnice sklenila Alma Kochavy.

odprta-kuhna
Odprta kuhna slovi po vsem svetu!
Odprta kuhna