atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Klasika po novem: zeljna rižota

M. S., Maja, 08.03.2018 11:01:06

Naj zadiši po jedeh, ki nas bodo okrepile, a ne obtežile. Danes pripravljamo zeljno rižoto.

Delite na:
Klasika po novem: zeljna rižota
Revija Maja

Zeljna rižota

Sestavine za 4 osebe:
70 g indijskih oreščkov
1 strok česna
1 kg kitajskega zelja
200 g korenja
2 rdeči papriki
2 pora
250 g rjavega riža
1 l juhe
3 žlice sezamovega olja
5-8 žlic sojine omake
poper

Priprava:

1. Indijske oreščke popražimo v ponvi brez maščobe. Česen olupimo in pretlačimo. Zelju odstranimo osrednji koren in mehke liste narežemo na trakove.

2. Korenje umijemo, ostrgamo in narežemo na rezine. Papriki očistimo semen in ju narežemo na koščke. Por očistimo in narežemo na koleščke.

3. Riž skuhamo v juhi po navodilih na embalaži.

4. Olje segrejemo in na njem popražimo česen in korenje. Dodamo koščke paprike in pora ter popražimo. Zalijemo s preostalo juho in pokrito kuhamo 10 minut.

5. Dodamo še zelje in kuhamo od 5 do 8 minut. V posodo stresemo riž, začinimo s sojino omako in poprom, razdelimo na krožnike in tam potresemo z oreščki.

Preberite tudi: Pica z rukolo in kozjim sirom. Kliknite TUKAJ!