Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Karamelizirane plantane za slajši dan!

V. S., Maja, 13.02.2019 16:01:04

Toplo pečeno sadje nas oskrbi z vitamini, ne obremeni postave in poteši našo željo po sladkem.

Delite na:
Karamelizirane plantane za slajši dan!
Karamelizirane plantane Profimedia

15 minut

Karamelizirane plantane

Sestavine za 4 osebe
1 žlica masla
rjavi sladkor, med ali javorov sirup po okusu
2 plantani
80 ml jabolčnega soka
1,5 žličke mletega cimeta
orehi, nastrgan kokos

Priprava:

Plantane razpolovite po dolgem in še počez.

V ponvi segrejte maslo, dodajte sladkor ali drugo vrsto sladila in pri srednji temperaturi kuhajte, da vse skupaj rahlo karamelizira (približno 2 minuti).

V ponev dodajte plantane, jih zalivajte s karamelom in kuhajte, dokler se ne zmehčajo (približno 3 minute). Nato prilijte jabolčni sok in vse skupaj kuhajte še minuto, da se sok rahlo zgosti. Umešajte cimet in odstavite.

Plantane razporedite po krožnikih, jih prelijte s karamelom ter posujte s kokosom in orehi.

Majin namig

Plantane so vrsta banan, ki so namenjene kuhanju, saj surove niso užitne. Med pečenjem oz. kuhanjem razvijejo prijeten sladko-kisel okus. Če jih ne najdete na trgovskih policah, jih v receptu lahko zamenjate z bananami.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.