Amanda Abbington, Martin Freeman Svet24.si

Zvezdnica z možem otrokoma zadala nepopravljivo ...

princ-charles, camilla-parker-bowles Svet24.si

FOTO: Princ Charles in Camilla ganjena do solz

anica miha bidar policija1 Reporter.si

Incident pred parlamentom: "Napiši mi kazen, boli...

protest, dijaki, sojenje, maribor Svet24.si

FOTO: Dijaknija na sodišče, Mariborčani na ulico

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Objavljamo dokument o razdelitvi BiH, ki ga išče...

kis, nerjaveče-jeklo, čistilo Odkrito.si

To neverjetno čistilo imate zagotovo že v omari,...

polkaholiki Odkrito.si

Polkaholiki v mediteranskem melosu

Jagodne mini pite - RECEPT

M. K., 07.04.2021 07:00:09

Spomladi se na prodajnih policah že pojavljajo sveže, sočne in sladke jagode, ki kar kličejo po tem receptu!

Delite na:
Jagodne mini pite - RECEPT
Jagodne mini pite. shutterstock


Sestavine (za 8 mini pit):

·         125 g moke

·         40 g sladkorja v prahu

·         30 g pistacij

·         85 g masla

·         ščepec soli

·         230 g kremnega sira

·         1 limona (naribana lupina + sok)

·         100 g sladkorja

·         230 g smetane za stepanje

·         400 g svežih jagod

shutterstock_1098212396.jpg
Poleti so jagode najbolj sladke.
shutterstock

Peka:

1.       Pečico segrejemo na 180 °C.

2.       Pripravimo 8 pekačev (modelčkov) za mini pite, tako da jih rahlo namastimo.

3.       V multipraktiku zamešamo moko, pistacije in sladkor v prahu, dokler niso pistacije fino zmlete (približno minuto). Nato v mešalnik dodamo še maslo, sol in nekajkrat poženemo rezila za nekaj sekund, da se masa grobo zamesi in je drobljiva. Dobljeno zmes z rokami potisnemo v modelčke za pito, tako da prekrije dno in robove.

4.       Obložene modelčke postavimo na večji pekač in vse skupaj v pečico za 15-20 minut, oziroma dokler testo ne pozlati. Vzamemo iz pečice in pustimo ohladiti vsaj 30 minut.

Za nadev:

1.       Z ročnim mešalnikom v večji posodi stepemo kremni sir, da dobimo gladko teksturo. Dodamo naribano lupino limone, sok limone in sladkor ter stepamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. V drugi posodi stepemo smetano in jo nato počasi in rahlo vmešamo v zmes s kremnim sirom. Z dobljeno maso napolnimo mini pite, jih pokrijemo s plastično folijo za živila in postavimo v hladilnik za 4 do 24 ur.

2.       Pred serviranjem narežemo jagode, jim primešamo žlico sladkorja in dodamo na pite. Za dekoracijo dodamo list mete ali nekaj sesekljanih pistacij.