Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jagodne mini pite - RECEPT

M. K., 07.04.2021 07:00:09

Spomladi se na prodajnih policah že pojavljajo sveže, sočne in sladke jagode, ki kar kličejo po tem receptu!

Delite na:
Jagodne mini pite - RECEPT
Jagodne mini pite. shutterstock


Sestavine (za 8 mini pit):

·         125 g moke

·         40 g sladkorja v prahu

·         30 g pistacij

·         85 g masla

·         ščepec soli

·         230 g kremnega sira

·         1 limona (naribana lupina + sok)

·         100 g sladkorja

·         230 g smetane za stepanje

·         400 g svežih jagod

shutterstock_1098212396.jpg
Poleti so jagode najbolj sladke.
shutterstock

Peka:

1.       Pečico segrejemo na 180 °C.

2.       Pripravimo 8 pekačev (modelčkov) za mini pite, tako da jih rahlo namastimo.

3.       V multipraktiku zamešamo moko, pistacije in sladkor v prahu, dokler niso pistacije fino zmlete (približno minuto). Nato v mešalnik dodamo še maslo, sol in nekajkrat poženemo rezila za nekaj sekund, da se masa grobo zamesi in je drobljiva. Dobljeno zmes z rokami potisnemo v modelčke za pito, tako da prekrije dno in robove.

4.       Obložene modelčke postavimo na večji pekač in vse skupaj v pečico za 15-20 minut, oziroma dokler testo ne pozlati. Vzamemo iz pečice in pustimo ohladiti vsaj 30 minut.

Za nadev:

1.       Z ročnim mešalnikom v večji posodi stepemo kremni sir, da dobimo gladko teksturo. Dodamo naribano lupino limone, sok limone in sladkor ter stepamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. V drugi posodi stepemo smetano in jo nato počasi in rahlo vmešamo v zmes s kremnim sirom. Z dobljeno maso napolnimo mini pite, jih pokrijemo s plastično folijo za živila in postavimo v hladilnik za 4 do 24 ur.

2.       Pred serviranjem narežemo jagode, jim primešamo žlico sladkorja in dodamo na pite. Za dekoracijo dodamo list mete ali nekaj sesekljanih pistacij.