mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Posladkajte se z jagodno zmrzlino

M. S., Maja, 09.05.2018 16:01:40

Vsebujejo veliko vitamina C in železa ter so izjemno priljubljena sestavina sladic. Danes zato za vse ljubitelje jagod pripravljamo jagodno zmrzlino.

Delite na:
Posladkajte se z jagodno zmrzlino
Revija Maja

Jagodna zmrzlina

Sestavine za 6 oseb:
300 g jagod
4 beljaki
5 žlic mineralne vode brez mehurčkov
200 g sladkorja
sol
350 g sladke smetane

Priprava:
1. Jagode očistimo in ukašimo. Pretlačimo jih skozi cedilo in kašo zlijemo v ponev. Segrevamo.

2. V drugo posodo stresemo sladkor in mu dodamo štiri žlice vode. Kuhamo toliko časa, da dobimo gost sirup. Kdaj je sirup dovolj gost, nam pove preizkus z zobotrebcem. Kapljico kanemo v hladno vodo in nataknemo na zobotrebec. Če s prsti lahko oblikujemo elastično kroglico, je sirup dovolj gost.

3. Beljake stepemo s soljo v čvrst sneg. Med mešanjem z električnimi metlicami (nizka hitrost) sneg dodamo sladkornemu sirupu.

4. Dodamo še jagodno kašo in stepeno smetano.

5. Zmes vlijemo v kalup, ki smo ga na zunanji strani obložili s trakom iz trdega papirja. Najbolje je, če ga na notranji strani obložimo s folijo. Trak naj sega 5 cm nad kalup. Za štiri do pet ur postavimo v zamrzovalnik.

6. Preden zmrzlino ponudimo, odstranimo papir in sladico okrasimo s smetano in jagodami.

Preberite tudi: Rabarbara na zalogo. Kliknite TUKAJ!