Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Tako pripravljene fižolove solate najbrž še niste jedli!

M. S., Maja, 09.09.2018 11:01:18

Skorajda ni vrtička, na katerem ne bi silil v nebo, tesno privit k fižolovkam. Dobra letina prinaša veliko priložnosti za preskušanje novih receptov in letos se je lahko spet veselimo.

Delite na:
Tako pripravljene fižolove solate najbrž še niste jedli!
Fižolova solata Revija Maja

Izboljšana fižolova solata

Sestavine za 4 osebe:
250 g češnjevih paradižnikov na vejici
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
300 g stročjega fižola
1 rdeča čebula
50 g mlade špinače
1 pločevinka čičerike (250 g suhe teže)
100 g sira feta
5 žlic kisa
2 žlici olja
sol, poper
1 žlica gorčice
50 g praženih mandljev

Preberite tudi: Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Paradižnik umijemo in ga, nanizanega na vejico, položimo v pekač. Česen olupimo, sesekljamo, dodamo k paradižniku. Pokapljamo z žlico olivnega olja in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 10 minut.

2. Fižol skuhamo v vreli slani vodi. Vodo odlijemo, fižol splaknemo z mrzlo vodo in jo odcedimo.

3. Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Špinačo umijemo in odcedimo. Čičeriko splaknemo z mrzlo vodo. Feto nadrobimo.

4. Za preliv zmešamo kis, olje, sol, poper, gorčico. Po potrebi dodamo vodo. Zmešamo vse sestavine za solato, dodamo preliv, dobro premešamo in nazadnje solato potresemo z mandlji.