Goran Dragić, športna osebnost leta 2017 Odkrito.si

Goran Dragić, športna osebnost leta 2017

merkur Svet24.si

Tedenski horoskop: prihajajočih sedem dni bo ...

Ženska, zdravje Petisvet

Vse kar si predstavljamo, se lahko resnično ...

Pussy Riot Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tekma prekinjena zaradi Pussy Riot

Lou Reed Svet24.si

Znano, kaj je bilo usodno za tega rock zvezdnika

MAMMA MIA! SPET ZAČENJA SE_Lily James kot mlada Donna Najstnica.si

Igralci filma Mamma Mia! prihajajo v našo ...

groselj Njena.si

Padec slovenske pevke, ki si ga morate ogledati

Kulinarika

Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica

M. S., Maja, 16.04.2018 16:01:30

Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Pripravimo večkrat jed iz te okusne stročnice po babičinem receptu, saj bomo z njo zagotovo navdušili.

Delite na:
Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica
Revija Maja

Fižolova enolončnica

Sestavine za 3 osebe:
150 g klobase
2 žlički olja
200 g stročjega fižola
250 ml smetane za kuhanje
1 konzerva (250 g) rdečega fižola
1 konzerva (250 ml) belega fižola
2 žlički zelenega pesta

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine in jih popražimo na olju. Dodamo stročji fižol in pražimo tri minute. Zalijemo s smetano.

2. Rdeči in beli fižol odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in dodamo v ponev. Kuhljamo sedem minut, potem pa vmešamo pesto in po želji prilijemo še 50 ml vode.

3. Fižolovo enolončnico postrežemo z rižem, kuskusom ali kruhom.

Preberite tudi: Sveže dišavnice, slastne jedi. Kliknite TUKAJ!