IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica

M. S., Maja, 16.04.2018 16:01:30

Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Pripravimo večkrat jed iz te okusne stročnice po babičinem receptu, saj bomo z njo zagotovo navdušili.

Delite na:
Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica
Revija Maja

Fižolova enolončnica

Sestavine za 3 osebe:
150 g klobase
2 žlički olja
200 g stročjega fižola
250 ml smetane za kuhanje
1 konzerva (250 g) rdečega fižola
1 konzerva (250 ml) belega fižola
2 žlički zelenega pesta

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine in jih popražimo na olju. Dodamo stročji fižol in pražimo tri minute. Zalijemo s smetano.

2. Rdeči in beli fižol odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in dodamo v ponev. Kuhljamo sedem minut, potem pa vmešamo pesto in po želji prilijemo še 50 ml vode.

3. Fižolovo enolončnico postrežemo z rižem, kuskusom ali kruhom.

Preberite tudi: Sveže dišavnice, slastne jedi. Kliknite TUKAJ!