tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

Veliki horoskop 2014 Svet24.si

Horoskop za petek, 21. septembra

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

3c9d4564307b33be9128-bar-lara-in-ziga Njena.si

Lara in Žiga zopet v akciji

Kulinarika

Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica

M. S., Maja, 16.04.2018 16:01:30

Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Pripravimo večkrat jed iz te okusne stročnice po babičinem receptu, saj bomo z njo zagotovo navdušili.

Delite na:
Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica
Revija Maja

Fižolova enolončnica

Sestavine za 3 osebe:
150 g klobase
2 žlički olja
200 g stročjega fižola
250 ml smetane za kuhanje
1 konzerva (250 g) rdečega fižola
1 konzerva (250 ml) belega fižola
2 žlički zelenega pesta

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine in jih popražimo na olju. Dodamo stročji fižol in pražimo tri minute. Zalijemo s smetano.

2. Rdeči in beli fižol odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in dodamo v ponev. Kuhljamo sedem minut, potem pa vmešamo pesto in po želji prilijemo še 50 ml vode.

3. Fižolovo enolončnico postrežemo z rižem, kuskusom ali kruhom.

Preberite tudi: Sveže dišavnice, slastne jedi. Kliknite TUKAJ!