alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

Kulinarika

Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica

M. S., Maja, 16.04.2018 16:01:30

Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Pripravimo večkrat jed iz te okusne stročnice po babičinem receptu, saj bomo z njo zagotovo navdušili.

Delite na:
Iz babičine kuhinje: fižolova enolončnica
Revija Maja

Fižolova enolončnica

Sestavine za 3 osebe:
150 g klobase
2 žlički olja
200 g stročjega fižola
250 ml smetane za kuhanje
1 konzerva (250 g) rdečega fižola
1 konzerva (250 ml) belega fižola
2 žlički zelenega pesta

Priprava:

1. Klobaso narežemo na rezine in jih popražimo na olju. Dodamo stročji fižol in pražimo tri minute. Zalijemo s smetano.

2. Rdeči in beli fižol odcedimo, splaknemo z mrzlo vodo in dodamo v ponev. Kuhljamo sedem minut, potem pa vmešamo pesto in po želji prilijemo še 50 ml vode.

3. Fižolovo enolončnico postrežemo z rižem, kuskusom ali kruhom.

Preberite tudi: Sveže dišavnice, slastne jedi. Kliknite TUKAJ!