tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

Mary Svet24.si

Šokantni urnik danske princese v New Yorku

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

Kulinarika

Iz Avstralije: žafranova rižota s paradižnikom in telečjimi ruladami

M. S., Maja, 15.04.2018 16:01:16

Tokrat nas okus in vonj jedi z rižem po našem receptu popelje na kulinarično potovanje v Avstralijo. Dober tek!

Delite na:
Iz Avstralije: žafranova rižota s paradižnikom in telečjimi ruladami
Revija Maja

Žafranova rižota s paradižnikom in telečjimi ruladami

Sestavine za 4 osebe:
250 g riža za rižoto
1 čebula
1 strok česna
4 žlice olivnega olja
100 ml belega vina
sol, poper
6 rezin pršuta
3 žlice sesekljanih pinjol
250 g češnjevih paradižnikov
30 g nastrganega parmezana
žafranove nitke
700 ml vroče kokošje juhe
6 telečjih zrezkov (po 80 g)
5 žlic sesekljanega peteršilja
50 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
40 g masla

Priprava:

1. V juho dodamo nekaj žafranovih nitk. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Popražimo ju na dveh žlicah olja. Dodamo riž, popražimo in zalijemo s 50 ml vina in nekaj juhe.

2. Kuhljamo in ves čas mešamo ter zalivamo z juho. Riž je kuhan približno v 15 do 20 minutah.

3. Zrezke solimo, popramo in vsakega obložimo z rezino pršuta. Zmešamo tri žlice peteršilja in pinjole, položimo na zrezke, zvijemo v rulade in jih učvrstimo z zobotrebci.

4. Rulade spečemo na olju, zalijemo s preostalim vinom in od 8 do 10 minut kuhljamo v pokriti posodi.

5. Posušene paradižnike narežemo na trakove, češnjeve paradižnike razpolovimo.

6. Maslo, parmezan, obe vrsti paradižnikov in peteršilj vmešamo v kuhano rižoto. Rulade razpolovimo in položimo na rižoto.

Preberite tudi: Presenetimo z burgerji. Kliknite TUKAJ!