bojan krizaj in špela Dobra karma

Bojan Križaj na krilih ljubezni s svojo Špelo

Jelko Kacin Svet24.si

Jelko Kacin o omejitvi gibanja na občine: To bi ...

Prostozidarji 1 Reporter.si

Boštjan M. Turk: Šokanten dokument razkriva, da ...

janša Svet24.si

Premier Janša: »Pred nami je teden boja za ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Ker so pri Počivalšku zavlačevali, bodo z ...

Gasilci PGD Šentjur plešejo Jerusalemo Odkrito.si

Šentjurski gasilci odplesali Jerusalemo

hana r Njena.si

Hana si je v Srbiji znova povečala ustnice

Ideja za kosilo: Nežne lisičke za uživače

Tina Lucu, 19.09.2020 11:50:17

★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★

Delite na:
Ideja za kosilo: Nežne lisičke za uživače
Lisičke za uživače profimedia, dreamstime

Sezona gob je na vrhuncu. Nekateri prisegajo na jurčke, drugi pravijo, da so lisičke boljše. Tokrat smo za vas pripravili nežne lisičke za uživače. Če ste jih sami nabrali, bodo še okusnejše.

Sestavine za 2 osebi:

200 g lisičk

300 g majhnih jurčkov

1 strok česna

1 majhen rdeč čili

1 majhen šopek peteršilja

4 rezine telečjega hrbta (brez maščobe, po 80 g)

poper

2 rezini pršuta

4 žajbljevi listi

sol

6 žlic olivnega olja

50 ml suhega belega vina

30 g masla

Priprava:

1 Očistite lisičke in jurčke. Večje jurčke prepolovite oziroma jih zrežite na četrtine. Lisičke na hitro oplaknite in jih obrišite s papirnato brisačo. Česen olupite in drobno sesekljajte. Čili oplaknite, ga po dolgem prepolovite, očistite in zrežite na drobne kocke. Peteršilj oplaknite, otresite do suhega in drobno sesekljajte.

2 Meso otrite do suhega, ga denite v vrečko za zamrzovanje in ga potolcite. Zgornje strani natrite s poprom in jih obložite s pol rezine pršuta in enim žajbljevim listom. Meso prepognite, ga spnite in ga nato z obeh strani začinite s soljo in poprom.

3 V večji ponvi segrejte tri žlice olja ter na njem z obeh strani krepko popecite meso. Vzemite ga iz ponve, vanjo vlijte še malo olja in na njem na visoki temperaturi 4-5 minut pecite gobe, česen in čili. Začinite in zalijte z vinom. Nato v mešanici približno 2 minuti dušite še meso. Dodajte še koščke masla in jih vmešajte. Potresite s peteršiljem.

Čas priprave: 50 minut.

Na osebo približno 610 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 49 g, ogljikovi hidrati: 2 g.

Iz revije ★★★ REVIJA LIZA/MAJA★★★. kjer najdete še več krasnih receptov za jedi z lisičkami. Tudi na spletu.