golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 19. aprila

dog-3415990_1280 Petisvet.si

Pes tako razkrinka človeka, ki ima slabe namene!

Društvo za zaščito konj_biki Svet24.si

FOTO: Grozljivka v okolici Trebnjega: konj na 1,2 ...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

»Hudi« špageti Ellen DeGeneres

M. O. Ž., Zarja, 11.02.2019 11:01:31

Ellen DeGeneres je ameriška igralka, borka za pravice istospolno usmerjenih, stand up komedijantka ter avtorica in voditeljica lastnega pogovornega šova Ellen. Že večkrat je pokazala, da zna biti precej ostra v svojih prepričanjih, na ostrino pa prisega tudi v jedeh, ki ji najbolj teknejo. Takšni so na primer špageti, začinjeni s feferonom, ki ji še dodatno požene kri po žilah.

Delite na:
»Hudi« špageti Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres Profimedia

Za 4 osebe 

Priprava: 30 minut

Sestavine: 300 g špagetov, 1 manjša čebula, 2 stroka česna, 2 rdeča feferona, 750 g zrelega paradižnika, 5 žlic olivnega olja, sol, poper, 1 žlička mlete sladke paprike, sveža bazilika.

k Hudi špageti.jpg
Špageti
Revija Zarja

Priprava: V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Feferonoma odstranimo semena in ju sesekljamo. Paradižnike prepolovimo, očistimo in jim odstranimo semena, nato čvrsto meso nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, popražimo, da čebula postekleni. Dodamo feferone, sladko papriko in nasekljan paradižnik, popražimo, solimo ter popramo. Pokrito dušimo 10 minut. Po potrebi zalijemo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov. Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo, stresemo k omaki, dodamo nekaj nasekljanih lističev bazilike in premešamo. Nazadnje špagete razdelimo na krožnike in okrasimo z vršički bazilike.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.