Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

tomislav Svet24.si

Hrvaška žaluje: 63-letnik je Tomislava ubil ...

preklinjanje 2 Petisvet.si

Šokantno dognanje: če preklinjate, ste pametnejši

lynda blanchard doug jones tw Svet24.si

Blanchardova plačala za svoj stolček? V ...

meghan archie 2 Svet24.si

Meghan priznala, da jima s Harryjem ni lahko!

ribič pepe Njena.si

Ribič Pepe v težavah

boris kobal bobo2 Njena.si

Boris Kobal gre takole po nakupih

»Hudi« špageti Ellen DeGeneres

M. O. Ž., Zarja, 11.02.2019 11:01:31

Ellen DeGeneres je ameriška igralka, borka za pravice istospolno usmerjenih, stand up komedijantka ter avtorica in voditeljica lastnega pogovornega šova Ellen. Že večkrat je pokazala, da zna biti precej ostra v svojih prepričanjih, na ostrino pa prisega tudi v jedeh, ki ji najbolj teknejo. Takšni so na primer špageti, začinjeni s feferonom, ki ji še dodatno požene kri po žilah.

Delite na:
»Hudi« špageti Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres Profimedia

Za 4 osebe 

Priprava: 30 minut

Sestavine: 300 g špagetov, 1 manjša čebula, 2 stroka česna, 2 rdeča feferona, 750 g zrelega paradižnika, 5 žlic olivnega olja, sol, poper, 1 žlička mlete sladke paprike, sveža bazilika.

k Hudi špageti.jpg
Špageti
Revija Zarja

Priprava: V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Feferonoma odstranimo semena in ju sesekljamo. Paradižnike prepolovimo, očistimo in jim odstranimo semena, nato čvrsto meso nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, popražimo, da čebula postekleni. Dodamo feferone, sladko papriko in nasekljan paradižnik, popražimo, solimo ter popramo. Pokrito dušimo 10 minut. Po potrebi zalijemo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov. Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo, stresemo k omaki, dodamo nekaj nasekljanih lističev bazilike in premešamo. Nazadnje špagete razdelimo na krožnike in okrasimo z vršički bazilike.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.