bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Kulinarika

»Hudi« špageti Ellen DeGeneres

M. O. Ž., Zarja, 11.02.2019 11:01:31

Ellen DeGeneres je ameriška igralka, borka za pravice istospolno usmerjenih, stand up komedijantka ter avtorica in voditeljica lastnega pogovornega šova Ellen. Že večkrat je pokazala, da zna biti precej ostra v svojih prepričanjih, na ostrino pa prisega tudi v jedeh, ki ji najbolj teknejo. Takšni so na primer špageti, začinjeni s feferonom, ki ji še dodatno požene kri po žilah.

Delite na:
»Hudi« špageti Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres Profimedia

Za 4 osebe 

Priprava: 30 minut

Sestavine: 300 g špagetov, 1 manjša čebula, 2 stroka česna, 2 rdeča feferona, 750 g zrelega paradižnika, 5 žlic olivnega olja, sol, poper, 1 žlička mlete sladke paprike, sveža bazilika.

k Hudi špageti.jpg
Špageti
Revija Zarja

Priprava: V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Feferonoma odstranimo semena in ju sesekljamo. Paradižnike prepolovimo, očistimo in jim odstranimo semena, nato čvrsto meso nasekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, popražimo, da čebula postekleni. Dodamo feferone, sladko papriko in nasekljan paradižnik, popražimo, solimo ter popramo. Pokrito dušimo 10 minut. Po potrebi zalijemo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov. Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo po navodilih na embalaži. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo, stresemo k omaki, dodamo nekaj nasekljanih lističev bazilike in premešamo. Nazadnje špagete razdelimo na krožnike in okrasimo z vršički bazilike.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.