ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Kulinarika

Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami

M. S., Maja, 06.09.2018 11:01:12

Vsi vemo, kako poln zdravih maščob je avokado, zato smo danes za vas pripravili recept za okusno hladno juho iz tega sadeža.

Delite na:
Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami
Na vročem olju spečemo kozice in postrežemo z ohlajeno juho. Revija Maja

Majin nasvet

Nezrel avokado shranimo v papirnato vrečo z jabolkom ali banano za dan ali dva. Ne hranimo ga v hladilniku. Če pa kupimo zrelega, ga seveda shranimo na hladno in uro pred zaužitjem postavimo na sobno temperaturo. Kadar nam ostane polovička, ki jo želimo pojesti naslednji dan, sadež položimo skupaj s pol čebule v plastično škatlo z neprepustnim pokrovom. Tako odrezani del ne bo porjavel.

Hladna juha s kozicami 

20 minut + 1 ura za ohlajanje

Sestavine za 4 osebe:

1 čebula
1-2 stroka česna
1 zelen feferon
2 manjša avokada
2 limeti (sok)
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
8 surovih kozic
2 žlički olivnega olja
brizg limetinega soka

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Avokada razpolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso.

2. Česen, čebulo, feferon, koščke avokada, limetin sok, juho in olivno olje ukašimo. Solimo, popramo in postavimo na hladno.

3. Medtem na vročem olju spečemo kozice. Pokapljamo jih z limetinim sokom in postrežemo z ohlajeno juho.