Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami

M. S., Maja, 06.09.2018 11:01:12

Vsi vemo, kako poln zdravih maščob je avokado, zato smo danes za vas pripravili recept za okusno hladno juho iz tega sadeža.

Delite na:
Zdravo in okusno! Hladna juha s kozicami
Na vročem olju spečemo kozice in postrežemo z ohlajeno juho. Revija Maja

Majin nasvet

Nezrel avokado shranimo v papirnato vrečo z jabolkom ali banano za dan ali dva. Ne hranimo ga v hladilniku. Če pa kupimo zrelega, ga seveda shranimo na hladno in uro pred zaužitjem postavimo na sobno temperaturo. Kadar nam ostane polovička, ki jo želimo pojesti naslednji dan, sadež položimo skupaj s pol čebule v plastično škatlo z neprepustnim pokrovom. Tako odrezani del ne bo porjavel.

Hladna juha s kozicami 

20 minut + 1 ura za ohlajanje

Sestavine za 4 osebe:

1 čebula
1-2 stroka česna
1 zelen feferon
2 manjša avokada
2 limeti (sok)
400 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica olivnega olja
sol, poper
8 surovih kozic
2 žlički olivnega olja
brizg limetinega soka

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Avokada razpolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso.

2. Česen, čebulo, feferon, koščke avokada, limetin sok, juho in olivno olje ukašimo. Solimo, popramo in postavimo na hladno.

3. Medtem na vročem olju spečemo kozice. Pokapljamo jih z limetinim sokom in postrežemo z ohlajeno juho.