peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

bencin gorivo, dizel Svet24.si

"Bencinarjem" se na črpalko splača še danes, ...

delovna_akcija_teren0003 Svet24.si

Ana Praznik: Če imaš voljo in moč, poprimi za ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

Kulinarika

Goveja juha z izbrano zakuho

Maja Poljšak, Maja, 07.03.2019 11:01:50

Krepka goveja juha, ki se je kuhala počasi, kakor so to delali nekoč, ko so lonec postavili na štedilnik, ki so ga kurili na drva, je med Slovenci zelo priljubljena in cenjena. Zares bogato in praznično pa govejo juho naredijo še primerno izbrane zakuhe.

Delite na:
Goveja juha z izbrano zakuho
Jetrni žličniki Andrej Križ

Jetrni žličniki

Sestavine za 6 oseb:
· 150-200 g telečjih ali mladih govejih jeter
· 50 g masla
· 1 zvrhana žlica na drobno sesekljane čebule
· 2 jajci
· 50 g namočene in ožete kruhove sredice
· 50 g drobtin
· 50 g moke
· sol in poper
· 1 ščep majarona
· 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Jetra narežemo in zmeljemo. Čebulo na stopljenem maslu prepražimo, da postekleni in bledo zarumeni. Jajci stepemo. Jetra, namočen in ožet kruh, jajci, ohlajeno čebulo in začimbe dobro zmešamo. Med mešanjem dodamo drobtine in moko, da dobimo srednje gosto zmes. Z žlico zajemamo žličnike in jih zakuhamo v vrelo juho. Kuhamo jih od 7 do 10 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.