malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 25. maja

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Goveja juha z izbrano zakuho

Maja Poljšak, Maja, 07.03.2019 11:01:50

Krepka goveja juha, ki se je kuhala počasi, kakor so to delali nekoč, ko so lonec postavili na štedilnik, ki so ga kurili na drva, je med Slovenci zelo priljubljena in cenjena. Zares bogato in praznično pa govejo juho naredijo še primerno izbrane zakuhe.

Delite na:
Goveja juha z izbrano zakuho
Jetrni žličniki Andrej Križ

Jetrni žličniki

Sestavine za 6 oseb:
· 150-200 g telečjih ali mladih govejih jeter
· 50 g masla
· 1 zvrhana žlica na drobno sesekljane čebule
· 2 jajci
· 50 g namočene in ožete kruhove sredice
· 50 g drobtin
· 50 g moke
· sol in poper
· 1 ščep majarona
· 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Jetra narežemo in zmeljemo. Čebulo na stopljenem maslu prepražimo, da postekleni in bledo zarumeni. Jajci stepemo. Jetra, namočen in ožet kruh, jajci, ohlajeno čebulo in začimbe dobro zmešamo. Med mešanjem dodamo drobtine in moko, da dobimo srednje gosto zmes. Z žlico zajemamo žličnike in jih zakuhamo v vrelo juho. Kuhamo jih od 7 do 10 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 4, 15. 2. 2019.