Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Na žlico: fižol z mesom

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarka, 22.02.2019 11:01:31

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno jed po našem receptu?

Delite na:
Na žlico: fižol z mesom
Mesna enolončnica Shutterstock

Fižol z mesom

Za 6 oseb

Priprava: 80 minut

Sestavine: 1 čebula, 2 stroka česna, 2 vejici origana, 1 rdeč feferon, 1 konzerva (425 g) rdečega fižola, 1 konzerva (425 g) koruze, 2 žlici olivnega olja, 1 kg mletega govejega mesa, 2 žlički kajenskega popra, 2 žlički mlete kumine, 3 žlice paradižnikove mezge, 800 g pelatov, 250 ml goveje juhe, sol, lonček kisle smetane.

Priprava: Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Origano osmukamo, feferonu odstranimo semena in sesekljamo. Fižol in koruzo splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo vodo. V loncu segrejemo olje ter popražimo čebulo in česen. Dodamo mleto meso in med stalnim mešanjem pražimo. Dodamo še feferon, kajenski poper, kumino, origano in mezgo. Pelate pretlačimo z vilicami ali pa jih preprosto ukašimo. Dodamo mesu in zalijemo z juho. Kuhljamo eno uro na nizkem ognju in pogosto premešamo. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo fižol in koruzo. Solimo, popramo, izboljšamo s kislo smetano. 

Objavljeno v reviji Zarja št. 7, 12. 2. 2019.