Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ste že poskusili dunajska nabodalca?

M. O. Ž., Zarja, 24.05.2019 11:01:54

Ni ga tiča čez prašiča. Zato danes pripravljamo dunajska nabodalca, ki bodo teknila vsem ljubiteljem svinjine.

Delite na:
Ste že poskusili dunajska nabodalca?
Dunajska nabodalca Revija Zarja

Dunajska nabodalca

Za 4 osebe

Priprava: 45 minut

Sestava: 250 g drobtin, 80 g orehov, 2 žlici parmezana, 1 žlička peteršilja, 1 žlička posušenega timijana, 1 žlička posušenega rožmarina, sol, poper, 4 žlice moke, 8 svinjskih zrezkov, 2 jajci, olje za cvrenje, 1 bučka, 1 jajčevec, 2 paradižnika, 8 žlic naribanega parmezana.

Priprava: Orehe popražimo v ponvi brez maščobe. V sekljalniku zmešamo drobtine, orehe, parmezan, peteršilj, timijan, rožmarin, sol in poper. Zrezke potolčemo ter povaljamo v moki, razžvrkljanih jajcih in nazadnje v mešanici drobtin. V vročem olju jih zlato ocvremo. Jajčevec, bučko in paradižnika umijemo, osušimo in narežemo na debelejše rezine. Položimo jih na dno pekača, ki smo ga obložili s papirjem za peko, solimo, popramo in potresemo s parmezanom. Pečemo v pečici (funkcija žar) 12 minut. Ocvrte zrezke narežemo na manjše kose in jih skupaj z rezinami zelenjave nanizamo na nabodalca.

Objavljeno v reviji Zarja št. 20, 14. 5. 2019.