4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

Roka, negativna energija Petisvet.si

Če bi vedeli, kaj se skriva za hudobijo

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

prometna, noč, splošna Svet24.si

V razbitinah je umrla udeleženka priljubljenega ...

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

Kulinarika

Bučni kruh - prava poslastica!

Marjana Ogorevc Žgalin, Maja, 28.11.2018 11:01:42

Sveže pečen kruh je sinonim za toplino in ljubezen, za mnoge pa tudi dišeči spomin na otroštvo, ki nas ponese v babičino kuhinjo. Nikoli ni prepozno zamesiti svoj prvi hlebček.

Delite na:
Bučni kruh - prava poslastica!
Bučni kruh Revija Maja

Bučni kruh

Čas priprave: 150 min
Čas peke: 35 min

Sestavine za 2 štruci:
600 g buče hokaido
1 kocka svežega kvasa
1 žlica slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo
500 g moke
3 žlice bučnega olja
1,5 žličke soli
50 g bučnih semen

Preberite tudi: Ješprenj za polpete in sladice.

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo umijemo, narežemo na četrtine in ji odstranimo semena. 250 g buče narežemo na manjše dele, ki jih položimo na pekač in pečemo 30 minut, da se zmehčajo. Nato jih ukašimo v električnem mešalniku in počakamo, da se ohladijo.
2. V 125 ml tople vode zdrobimo kvas, dodamo bučni pire, moko, med, olje in sol ter zgnetemo v testo. Pokrito pustimo vzhajati 45 minut.
3. Testo še enkrat pregnetemo, nato ga razdelimo na dva dela in vsakega oblikujemo v štruco. Obe povaljamo v bučnih semenih, položimo na pekač in pustimo vzhajati nadaljnjih 60 minut.
4. Pečico segrejemo na 220 stopinj in na njeno dno postavimo posodo z vročo vodo. Štruce pečemo 35 minut.

Ideja

Bučni kruh bo prava poslastica, če ga ponudimo z zaseko s kutinami.

Objavljeno v knjižici revije Maja št. 23., 12. 10. 2018.