Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Domač ingverjev kolač za lepši konec tedna

A. K., Maja, 06.04.2019 16:01:09

Za vas smo pripravili odličen recept za domač ingverjev kolač.

Delite na:
Domač ingverjev kolač za lepši konec tedna
Ingverjev kolač Revija Maja

Domač ingverjev kolač

Sestavine
2 žlički nastrganega ingverja
2 žički cimeta
1/2 žličke muškatnega oreška
1/2 žličke nageljnovih žbic
1 žlička nastrgane lupine bio limone
1 žlička pecilnega praška
1/2 skodelice melase
65 g masla
100 g rjavega sladkorja
50 ml vode
3 jajca
300 g moke

Priprava

Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pekač s premerom 20 cm, premažemo z maslom.

V srednje veliki skledi zmešamo ingver, cimet, muškatni orešek in nageljnove žbice.

V majhni kozici na srednje nizki temperaturi segrevamo melaso, da začne brbotati.

Odstavimo z ognja in vmešamo maslo. Melaso preložimo v veliko skledo. Z električnim mešalnikom vmešamo v melaso začimbno mešanico, sladkor, nastrgano lupino limone in vodo. Ob mešanju z mešalcem na srednji hitrosti postopoma dodajamo jajca. Mešamo, da dobimo gladko maso.

V maso presejemo moko s pecilnim praškom in z majhno hitrostjo mešamo 1 minuto. Povečamo hitrost mešanja in mešamo še 1 minuto.

Maso vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo 50 minut. Kolač je pečen, ko ostane lesena palčka, s katero prebodemo sredino, suha.

V pekaču ohlajamo pet minut. Zvrnemo na rešetko in ohladimo.

Po želji prelijemo z sokom ene limone zmešane z decilitrom vode in dvema žlicama sladkorja v prahu.

Objavljeno v reviji Maja št. 6, 15. 3. 2019.