peter ceferin26 Odkrito.si

Odvetnik Peter Čeferin odkrito o ženskah

princ george Svet24.si

Vsa najboljše, mali princ!

Indijanka prerokuje Petisvet

Prerokba starodavnih Indijancev se uresničuje?

voznik avtobusa, šofer Svet24.si

Francu so 72 evrov pokojnine še znižali

seme Svet24.si

Tedenski horoskop: padlo bo seme za nove čase

alenka kozolc Njena.si

Po kemoterapiji slovenski igralki dovolili na ...

poroka Njena.si

Dončič razkril skrivnost: Zadoneli so poročni ...

Kulinarika

Danes za kosilo zeleni fritati z blitvo

M. K., 12.07.2018 11:00:52

Zelo priročno, kadar je treba obogatiti otroške obroke.

Delite na:
Danes za kosilo zeleni fritati z blitvo
Revija Zeleni Raj

Za 4 osebe potrebujemo:

 jajce

50 g moke

sol, muškatni orešček

2 pesti mladih listov blitve

1,25 dl mleka

maslo

Priprava:

- V posodi gladko zmešamo jajce, mleko, moko, sol, muškatni orešček v testo za palačinke in ga pustimo 10 minut počivati na delovnem pultu, sicer, dlje, v hladilniku.

 Liste blitve oplaknemo. V lonec nalijemo vodo in jo zavremo.

 - V krop stresemo blitvine liste, jih minuto blanširamo, napol ohladimo in na deski z nožem zelo na drobno narežemo ali v sekljalniku sesekljamo. Vmešamo jih v testo za palačinke.

- V ponvi na maščobi spečemo dve ali tri malo debelejše palačinke/omlete.

- Pečene zvijemo in vsako prečno narežemo na ozke trakove.

- Ponudimo jih kot jušni vložek v ogreti bistri goveji juhi.

 Koristen nasvet: Pečene fritate narežemo na manjše kose in posušimo v gospodinjskem etažnem sušilniku za sadje ali v ohlajajoči se pečici. Povsem suhe shranimo za pozneje.

Preberite tudi: Pivo kot ojačevalec okusa pri kuhanju: rižota z gobami in pivom. Kliknite TUKAJ!