jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

aneta andollini-nik_kmetija Svet24.si

Aneta je našla krivca za poraz in s prstom ...

tilen lotrič Njena.si

Smrt v ožji družini finalista Talentov

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

Kulinarika

Danes naj kuhajo otroci: pisana enolončnica za slastno kosilo

R. Š, Maja, 05.08.2018 11:01:43

Med počitnicami se lahko (večji) otroci izurijo tudi v veščini kuhanja. Tako bo staršem prihranjen odgovor na tisti večni »kaj bo jutri za kosilo«, na jedilniku pa bodo jedi, ki mladini resnično teknejo. Večino lahko pripravijo povsem samostojno, morda bodo kdaj potrebovali le mamin nasvet. Kaj bo torej na krožniku danes?

Delite na:
Danes naj kuhajo otroci: pisana enolončnica za slastno kosilo
Revija Maja

Pisana enolončnica

Sestavine za 4 osebe:
1 konzerva koruze (približno 285 g brez vode)
400 g korenja
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
1 šopek mlade čebule
3 žlice margarine ali masla
100 g zamrznjenega graha
2 žlici paradižnikove mezge
1 žlica ajvarja
1 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)
50 g jušnih testenin
1-2 žlici belega vinskega kisa
sol, poper
250 g mletega govejega mesa
1 rumenjak

Preberite tudi: Domači paradižnikovi kruhki so slasten prigrizek. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Koruzo stresemo v cedilo in jo odcedimo. Korenje ostrgamo in narežemo na debelejše obročke. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na 5 cm dolge kose.

2. V ponvi segrejemo maščobo in popražimo vso zelenjavo. Dodamo mezgo in ajvar, na hitro popražimo. Zalijemo z juho in kuhljamo 15 minut.

3. Po petih minutah dodamo jušne testenine. Začinimo s soljo, poprom in kisom.

4. Meso začinimo s soljo in poprom in dodamo rumenjak. Oblikujemo res majhne kroglice in jih dodamo juhi zadnjih pet minut kuhe.