Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Danes je svetovni dan peke. Zakaj ne bi naredili tega?

kl, 17.05.2021 16:45:51

Kremne rezine z jabolki in orehi.

Delite na:
Danes je svetovni dan peke. Zakaj ne bi naredili tega?
Rezine z jabolki in orehi Profimedia

Da bi proslavili svetovni dan peke, vam ni treba biti pekovski ali slaščičarski mojster. Vse kar potrebujete je nekaj jajc, moke, morda masla, predvsem pa malce domišljije.

Za danes vam ponujamo recept za kremne rezine z jabolki in orehi.

Potrebujete:

Za testo:

6 jajc

20 dag sladkorja

6 žlic vode

20 dag mletih orehov

22 dag moke

3/4 pecilnega praška

limonino lupinico

Za nadev:

3 srednje velika jabolka

1 žlica masla

2 žlici sladkorja

Sok 1 limone

1 kozarček ali 2 dl smetane za stepanje

10 dag grobo sesekljanih orehov

Postopek:

Najprej naredite orehov biskvit. Ločite rumenjake in beljake. Rumenjake stepite s sladkorjem, počasi dodajajte vodo, dokler ne dobite penaste zmesi. Potem v zmes počasi umešate mlete orehe, limonino lupinico, pecilni prašek in moko.

Testo vlijte v srednje velik pekač in pecite na temperaturi 180 stopinj 20 do 25 minut.

Ko se biskvit ohladi, ga prerežite in malce navlažite z vodo, lahko pa izberete tudi rum.

Jabolka olupite in narežite na srednje velike koščke. V posodi stopite maslo in na njem podušite koščke jabolk. Med dušenjem dodajte sladkor in limonin sok ter mešajte. Pazite, da jabolka ne razpadejo. Jabolka ohladite.

Stepite smetano.

Ko so jabolka hladna, jih nadevajte na polovico biskvita, premažite z malo več kot polovio smetane, na to položite drugo polovico biskvita, premažite s preostankom smetane in posujte z grobo nasekljanimi orehi.

Vse skupaj narežite na rezine.

Pecivo lahko ponudite takoj, ali pa za nekaj časa postavite v hladilnik.