Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Čokoladni razpokančki v 9. korakih

kl, 16.01.2021 10:19:05

Raztopili se vam bodo v ustih.

Delite na:
Čokoladni razpokančki v 9. korakih
Čokoladni razpokančki splet

Sestavine:

210 gramov ostre moke

55 gramov masla

ščepec soli

1/2 vrečke pecilnega praška

1 vanijev sladkor z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadnega)

2 jajci (celi)

230 gramov čokolade za kuhanje

80 gramov sladkorja v prahu

Korak 1: Čokolado nalomite na manjše koščke in jo skupaj z maslom stopite nad paro. Posoda, v kateri topite čokolato, naj se ne dotika vrele vode. Ohladite do mlačnega.

Korak 2: Medtem, ko se čokolada in maslo ohlajata, razžvrkljajte jajci skupaj z vanilijevim sladkorjem, sladkorjem v prahu in ščepcem soli.

Korak 3: Stopljeno čokolado dodajte razžvrkljanim jajcem.

Korak 4: Zmesi postopoma dodajajte moko, v katero ste vmešali pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešajte.

Korak 5: Maso za vsaj 4 do 5 ur postavite v hladilnik.

Korak 6: Pečico segrejte na 180 stopinj.

Korak 7: Ohlajeno maso vzemite iz hladilnika in jo z dlanmi oblikujte v kroglice v velikosti oreha. Te povaljajte v sladkorju v prahu, ki mora dobro prekriti kroglico.

Korak 8: Kroglice položite na pekač obložen s peki papirjem. Med njimi naj bo vsaj en centimeter, bolje pa dva, prostora, saj bodo med peko narasle.

Korak 9: Pekač položite v segreto pečico in jih pecite približno 10 minut. Ko jih boste vzeli iz pečice, morajo biti čokoladni razpokančki še mehki, strdili se bodo na zraku med ohlajevanjem.

Bonus nasveti:

Če se vam masa za razpokančke zdi preveč tekoča, ne skrbite. V hladilniku se bo strdila.

Da bodo lepše razpokali, pekač z oblikovani kroglicami za nekaj minut postavite na hladno - v hladilnik, zdaj, ko je zunaj mrzlo, pa lahko tudi na okensko polico ali balkon.

Čokoladni razpokančki bodo odlični, če boste uporabili čokolado, ki vsebuje kandirano pomarančo.