Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Tako pripravljenih bučk najbrž še niste jedli!

M. O. Ž., Zarja, 22.05.2019 11:01:42

Kaj boste danes kuhali?

Delite na:
Tako pripravljenih bučk najbrž še niste jedli!
Bučkini rezanci Revija Zarja

Bučkini rezanci z omako

Za 4 osebe

Priprava: 40 min

Sestavine: 500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki), 4 svinjski zrezki, 1 žlička olivnega olja, 1 majhna rdeča čebula, 1 strok česna, 500 g češnjevih paradižnikov, 2 žlički balzamičnega kisa, 1 žlica kaper, 8 črnih oliv (brez koščic), sol, poper, 10 lističev bazilike.

Priprava: Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s spiralnim rezalnikom zrežemo na špagete. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve ter v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut. Vmešamo paradižnike, prilijemo kis in dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok. V ponev vrnemo meso ter dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 20, 15. 5. 2019.