ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Tako pripravljenih bučk najbrž še niste jedli!

M. O. Ž., Zarja, 22.05.2019 11:01:42

Kaj boste danes kuhali?

Delite na:
Tako pripravljenih bučk najbrž še niste jedli!
Bučkini rezanci Revija Zarja

Bučkini rezanci z omako

Za 4 osebe

Priprava: 40 min

Sestavine: 500 g bučk (oziroma 2 veliki bučki), 4 svinjski zrezki, 1 žlička olivnega olja, 1 majhna rdeča čebula, 1 strok česna, 500 g češnjevih paradižnikov, 2 žlički balzamičnega kisa, 1 žlica kaper, 8 črnih oliv (brez koščic), sol, poper, 10 lističev bazilike.

Priprava: Meso narežemo na trakove. Čebulo olupimo in sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Olive narežemo na rezine. Baziliko prav tako zrežemo. Bučke s spiralnim rezalnikom zrežemo na špagete. Meso popečemo na olju. Potem ga stresemo iz ponve ter v njej popražimo čebulo in česen. Dodamo žlico vode in dušimo 5 minut. Vmešamo paradižnike, prilijemo kis in dušimo 5 minut, da se paradižniki zmehčajo. Nežno jih nekaj potlačimo, da spustijo sok. V ponev vrnemo meso ter dodamo še kapre in olive. Kuhljamo 3 minute in začinimo. Vmešamo baziliko in bučkine špagete. Odstavimo z ognja, da bučke ostanejo čvrste. Razdelimo na krožnike, popramo in takoj postrežemo.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 20, 15. 5. 2019.