renata in primoz peterka 2 Odkrito.si

Pretresljiva usoda Primoža Peterke

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 21. maja

start Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdaj je najboljši čas za ...

moški, kredit, denar, kovanci, evri, depresija Svet24.si

Po tej starosti Slovenci ne bomo dobili več ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

DOROTEJA3 Njena.si

Doroteja ponorela, posledice katastrofalne!

princ harry, meghan markle, poroka Njena.si

Tako sta se Meghan in Harry poklonila princesi ...

Kulinarika

Brez mesa: pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

M. S., Maja, 13.05.2018 13:01:01

Kuhanje nam zaposluje misli že kakšen dan ali vsaj nekaj ur prej, preden stopimo za štedilnik. Razmišljamo o jedeh, ki bi jih lahko pripravili z ne preveč truda, zato danes pečemo pico.

Delite na:
Brez mesa: pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom
Revija Maja

Pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

Sestavine za 6 oseb:
3 mlade čebule
70 g masla
1 žlička sladkorja
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
1 zvitek (400 g ) testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g posušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g svežega kozjega sira

Priprava:

1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Na 20 g masla jo popražimo, potresemo s sladkorjem in zalijemo s paradižnikovo kašo. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, potresemo z origanom.

2. Testo razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah v pečici.

3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Posušen paradižnik narežemo na trakove. Segrejemo 50 g masla, oboje popražimo.

4. Rukolo operemo in po potrebi narežemo.

5. Sir nadrobimo in potresemo po pici, potem pa jo pečemo še 10 minut. Ko je pečena, jo potresemo z rukolo in pokapljamo z zeliščnim maslom.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!