atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kako pripraviti slastnega brancina v testu?

M. O. Ž., Zarja, 16.03.2019 11:01:31

Čeprav se poletje zdi še daleč, si ga lahko prikličemo s slastno ribo, ki jo vsak dan ponujajo tudi v naših ribarnicah in vsaki večji trgovini.

Delite na:
Kako pripraviti slastnega brancina v testu?
Brancin v testu Revija Zarja

Brancin v testu

Za 4 osebe

Priprava: 25 minut

Sestavine: 1 očiščen brancin (težak 1 kg), 300 g moke, 20 g svežega kvasa, 125 ml mlačne vode, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, ½ stroka česna, 1 bio limona, 4 vejice timijana, 2 vejici rožmarina, 3 večje paradižnike, 3 žlice belega balzamičnega kisa, 4 žlice olivnega olja, 1 avokado, 1 rdeča čebula, 1/2 šopka bazilike.

Priprava: Moko stresemo v skodelico in na sredini naredimo luknjico. Vanjo nadrobimo kvas in zalijemo z vodo. Potresemo z malce moke in 15 minut pustimo na toplem. Dodamo olje in pol žličke soli ter zgnetemo v gladko testo. Po potrebi dodamo še malce vode. Testo oblikujemo v hlebček, potresemo z moko, pokrijemo s krpo in 45 minut pustimo počivati na toplem, da se prostornina testa podvoji. Česen olupimo in narežemo na rezine. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in narežemo na rezine. Brancin splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in z vseh strani natremo s soljo in poprom. V trebuh vstavimo timijan, rožmarin in česen. Testo razvaljamo in vanj zavijemo ribo. Robove staknemo z vilicami. Brancin v testu položimo na dno pekača, obloženega s papirjem za peko, in pečemo 25 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj. Za solato umijemo paradižnik in ga narežemo na grižljaje. Čebulo olupimo in sesekljamo, kis zmešamo s soljo in poprom. Dodamo še olje in vmešamo čebulo. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico in meso narežemo na rezine. Zmešamo ga s prelivom, dodamo paradižnik in lističe bazilike. Solato ponudimo z ribo in testom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 10, 5. 3. 2019.