ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Božična večerja: tudi brez mesa gre!

Vera Simončič, Maja, 19.12.2018 11:01:36

Že veste, kaj boste pripravili za božično večerjo? Ne? Kaj pa, če letos pripravite enostavno in slastno brezmesno jed po našem receptu?

Delite na:
Božična večerja: tudi brez mesa gre!
Na soli pečen losos Revija Maja

Na soli pečen losos

Za 4 osebe
pribl. 1 kg lososovega fileja
500 g grobe morske soli
1 limona ali limeta

Lososa položite na delovno površino. Pogladite ga s prsti in mu odstranite morebitne kosti. Nato ga pokapajte z limono.

Pečico segrejte na 200 stopinj. V pekač natresite približno pol centimetra soli.

Lososa s kožo navzdol položite na sol in pecite približno 30 minut. Pečenega lososa vzemite iz pečice in previdno narežite na kose. Pazite, da ne predrete kože.

Zraven ponudite pečen krompir ali široke rezance in dušen koromač (sladki janež).

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.