profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!

R. Š, Maja, 04.08.2018 16:01:07

Bogata bera borovnic je zaznamovala letošnje poletje in zagotovo ste jih kakšen lonček zamrznili. Zato smo ta teden za vas pripravili odlične recepte za sladice iz teh sladkih modrih kroglic.

Delite na:
Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!
Revija Zvezde

Borovničevi kolački

60 minut + 4 ure v hladilniku

Sestavine za 12 kolačkov:
60 g zamrznjenih borovnic
80 g prepečenca
20 g temne čokolade
60 g masla
3 lističi želatine
100 g bele čokolade
1 bio limeta
60 g kisle smetane
400 g svežega kremnega sira
110 g sladkorja v prahu
1 zavoj vaniljinega sladkorja
125 g svežih borovnic
225 g borovničeve marmelade
20 g naribane temne čokolade

Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Zamrznjene borovnice odmrznemo in odcedimo. Prepečenec v mešalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo, naribano čokolado in premešamo.

2. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in vanje odmerimo drobtinasto zmes. Dobro potlačimo na dno in za pol ure postavimo na hladno.

3. Želatino namočimo v hladni vodi. Belo čokolado stopimo nad parno kopeljo. Limeto umijemo, osušimo in ji naribamo lupino. Iztisnemo tudi sok.

4. Kislo smetano, sveži sir, sladkor v prahu in vaniljin sladkor, limetin sok in lupino zmešamo do gladkega. Želatino ožamemo in vmešamo dve do tri žlice kreme. Potem želatinasto zmes vmešamo v preostalo kremo.

5. Odmrznjene borovnice ukašimo. Vmešamo jih v polovico kreme. S to kremo napolnimo modelčke, na vrh pa dodamo preostalo polovico kreme. Z vilicami pomešamo v modelčkih, da dobimo marmorirano strukturo, in za štiri ure postavimo na hladno.

6. Sveže borovnice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Marmelado segrevamo minuto do dve, potem dodamo borovnice, odstavimo z ognja in pet minut počakamo. Po žlico marmeladnega preliva odmerimo na vsak kolaček in potresemo s čokoladnimi ostružki.