jasmina kandorfer Odkrito.si

Globoka žalost slovenske voditeljice: jokala v ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. decembra

Ženska angel Petisvet.si

Angeli govorijo, slišimo jih drugače!

beltinci_bankomat Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ostala je globoka luknja: v ...

aneta andollini-nik_kmetija Svet24.si

Aneta je našla krivca za poraz in s prstom ...

tilen lotrič Njena.si

Smrt v ožji družini finalista Talentov

salome2 Njena.si

Salome se je življenje obrnilo na glavo

Kulinarika

Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!

R. Š, Maja, 04.08.2018 16:01:07

Bogata bera borovnic je zaznamovala letošnje poletje in zagotovo ste jih kakšen lonček zamrznili. Zato smo ta teden za vas pripravili odlične recepte za sladice iz teh sladkih modrih kroglic.

Delite na:
Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!
Revija Zvezde

Borovničevi kolački

60 minut + 4 ure v hladilniku

Sestavine za 12 kolačkov:
60 g zamrznjenih borovnic
80 g prepečenca
20 g temne čokolade
60 g masla
3 lističi želatine
100 g bele čokolade
1 bio limeta
60 g kisle smetane
400 g svežega kremnega sira
110 g sladkorja v prahu
1 zavoj vaniljinega sladkorja
125 g svežih borovnic
225 g borovničeve marmelade
20 g naribane temne čokolade

Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Zamrznjene borovnice odmrznemo in odcedimo. Prepečenec v mešalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo, naribano čokolado in premešamo.

2. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in vanje odmerimo drobtinasto zmes. Dobro potlačimo na dno in za pol ure postavimo na hladno.

3. Želatino namočimo v hladni vodi. Belo čokolado stopimo nad parno kopeljo. Limeto umijemo, osušimo in ji naribamo lupino. Iztisnemo tudi sok.

4. Kislo smetano, sveži sir, sladkor v prahu in vaniljin sladkor, limetin sok in lupino zmešamo do gladkega. Želatino ožamemo in vmešamo dve do tri žlice kreme. Potem želatinasto zmes vmešamo v preostalo kremo.

5. Odmrznjene borovnice ukašimo. Vmešamo jih v polovico kreme. S to kremo napolnimo modelčke, na vrh pa dodamo preostalo polovico kreme. Z vilicami pomešamo v modelčkih, da dobimo marmorirano strukturo, in za štiri ure postavimo na hladno.

6. Sveže borovnice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Marmelado segrevamo minuto do dve, potem dodamo borovnice, odstavimo z ognja in pet minut počakamo. Po žlico marmeladnega preliva odmerimo na vsak kolaček in potresemo s čokoladnimi ostružki.