tadej pisek Odkrito.si

Nič več skrivnost! To je dekle Tadeja Piška

Medicinske sestre na delo včasih prihajajo tudi bolne Svet24.si

Sestra Laura: Na delo tudi z visoko vročino

Sanje Petisvet

Ljudje, o katerih sanjamo, govorijo o nas

genova, morandi, viadukt Svet24.si

FOTO in VIDEO: Tragedija v Genovi: minister ...

horoskop, astrologija (1) Svet24.si

Horoskop za sredo, 15. avgusta

Rita Ora Najstnica.si

Rita Ora pokazala svoje telo v kopalkah

primoz forte Njena.si

Gušto je vse podredil njej

Kulinarika

Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!

R. Š, Maja, 04.08.2018 16:01:07

Bogata bera borovnic je zaznamovala letošnje poletje in zagotovo ste jih kakšen lonček zamrznili. Zato smo ta teden za vas pripravili odlične recepte za sladice iz teh sladkih modrih kroglic.

Delite na:
Ne veste, kaj bi z borovnicami? Specite kolačke!
Revija Zvezde

Borovničevi kolački

60 minut + 4 ure v hladilniku

Sestavine za 12 kolačkov:
60 g zamrznjenih borovnic
80 g prepečenca
20 g temne čokolade
60 g masla
3 lističi želatine
100 g bele čokolade
1 bio limeta
60 g kisle smetane
400 g svežega kremnega sira
110 g sladkorja v prahu
1 zavoj vaniljinega sladkorja
125 g svežih borovnic
225 g borovničeve marmelade
20 g naribane temne čokolade

Preberite tudi: Ohladite se z ledeno borovničevo torto. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Zamrznjene borovnice odmrznemo in odcedimo. Prepečenec v mešalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo stopljeno maslo, naribano čokolado in premešamo.

2. Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki in vanje odmerimo drobtinasto zmes. Dobro potlačimo na dno in za pol ure postavimo na hladno.

3. Želatino namočimo v hladni vodi. Belo čokolado stopimo nad parno kopeljo. Limeto umijemo, osušimo in ji naribamo lupino. Iztisnemo tudi sok.

4. Kislo smetano, sveži sir, sladkor v prahu in vaniljin sladkor, limetin sok in lupino zmešamo do gladkega. Želatino ožamemo in vmešamo dve do tri žlice kreme. Potem želatinasto zmes vmešamo v preostalo kremo.

5. Odmrznjene borovnice ukašimo. Vmešamo jih v polovico kreme. S to kremo napolnimo modelčke, na vrh pa dodamo preostalo polovico kreme. Z vilicami pomešamo v modelčkih, da dobimo marmorirano strukturo, in za štiri ure postavimo na hladno.

6. Sveže borovnice splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Marmelado segrevamo minuto do dve, potem dodamo borovnice, odstavimo z ognja in pet minut počakamo. Po žlico marmeladnega preliva odmerimo na vsak kolaček in potresemo s čokoladnimi ostružki.