Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Borovničeve rezine z limono

M. O. Ž., Maja, 06.07.2019 16:01:51

Četudi so dnevi vroči, nam po kosilu prija nekaj sladkega. Še posebej osvežilne so tiste sladice, pri katerih se sladkoba v ustih združi s kislino agrumov. Prav take so preproste borovničevo-limonine rezine z mehko sredico in hrustljavo skorjico. Prijetno ohlajene vas lahko spremljajo tudi na piknik.

Delite na:
Borovničeve rezine z limono
Borovničeve rezine z limonino kremo BWANA

Priprava: 60 minut

Sestavine za manjši kvadratni pekač (stranica 22 cm): Za testo: 165 g moke, 100 g slanega masla, 50 g sladkorja, 1–2 žlički mleka.

Za kremo: 150 g borovnic, 330 g sladkorja, 4 bio limone (sok in nastrgana lupina), 4 jajca, 125 g moke.

Priprava: Pečico segrejemo na 190 stopinj, pekač obložimo s papirjem za peko. Sega naj tudi do robov pekača. V mešalniku zmešamo moko in maslo v drobtinasto zmes. Dodamo sladkor in mleko ter dobro pregnetemo. Testo s prsti razporedimo po dnu pekača in ga z žlico sploščimo. Pečemo 20 minut in potem pekač vzamemo iz pečice. Temperaturo znižamo na 180 stopinj. V mešalniku ukašimo borovnice in jih precedimo. V manjši ponvi borovničevem pireju dodamo 30 g sladkorja in med mešanjem kuhljamo toliko časa, da se sladkor stopi. Potem zmes vremo še 3–4 minute, da se zgosti. Jajca razžvrkljamo, limonam iztisnemo sok in naribamo lupino ter vmešamo v jajčno zmes. Dodamo preostanek sladkorja. Ko zmes postane penasta, počasi vmešamo še moko. Jajčno kremo prelijemo po pečenem testu, dodamo še borovničevo marmelado. Pečemo še 20–25 minut, in ko se sladica popolnoma ohladi, jo narežemo na devet rezin. Okvir Nasvet Priprava sladice bo še hitrejša, če uporabimo že pripravljeno domačo borovničevo marmelado.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.