bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Kulinarika

Bananin kruh Meghan Markle

M. O. Ž., Zarja, 07.02.2019 11:00:50

Britanska vojvodina Meghan Markle v pričakovanju kraljevskega otročička zagotovo kdaj podleže kakšni sladki pregrehi, kot je to pač dovoljeno vsem nosečnicam. Med skušnjavami, s katerimi je zapeljala tudi princa Harryja, je sveže pečen bananin kruh z dvema posebnima sestavinama – ingverjem in čokoladnimi koščki. S kruhom je navdušila gostitelje na lanski turneji po Avstraliji, zagotovo bo tudi vas.

Delite na:
Bananin kruh Meghan Markle
Meghan Markle Profimedia

Bananin kruh Meghan Markle

Za 8 oseb

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 1 ura

Sestavine: 125 g zmehčanega masla, 220 g rjavega sladkorja, 1 žlička vaniljevega izvlečka, 2 jajci, 400 g pretlačenih zelo zrelih banan, 60 ml javorjevega sirupa, 250 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 1 žlička sode bikarbone, 1 žlička cimeta v prahu, ¼ žličke soli, 25 g orehovih jedrc, 2 žlički nastrganega svežega ingverja, 60 g čokoladnih koščkov.

Priprava: Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Namastimo pravokoten pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Kremasto stepemo maslo, sladkor in vaniljo, vmešamo jajci, pretlačene banane in javorjev sirup. V testo presejemo moko, pecilni prašek in sodo, cimet ter sol. Dodamo na grobo sesekljane orehe, čokoladne koščke in ingver ter z žlico dobro premešamo. Testo naložimo v pekač in poravnamo zgornjo past. Pečemo približno eno uro, vzamemo iz pečice in pečen kolač po desetih minutah zvrnemo na rešetko, da se ohladi. Narežemo na rezine in postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.