ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Bananin kruh Meghan Markle

M. O. Ž., Zarja, 07.02.2019 11:00:50

Britanska vojvodina Meghan Markle v pričakovanju kraljevskega otročička zagotovo kdaj podleže kakšni sladki pregrehi, kot je to pač dovoljeno vsem nosečnicam. Med skušnjavami, s katerimi je zapeljala tudi princa Harryja, je sveže pečen bananin kruh z dvema posebnima sestavinama – ingverjem in čokoladnimi koščki. S kruhom je navdušila gostitelje na lanski turneji po Avstraliji, zagotovo bo tudi vas.

Delite na:
Bananin kruh Meghan Markle
Meghan Markle Profimedia

Bananin kruh Meghan Markle

Za 8 oseb

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 1 ura

Sestavine: 125 g zmehčanega masla, 220 g rjavega sladkorja, 1 žlička vaniljevega izvlečka, 2 jajci, 400 g pretlačenih zelo zrelih banan, 60 ml javorjevega sirupa, 250 g moke, 1 žlička pecilnega praška, 1 žlička sode bikarbone, 1 žlička cimeta v prahu, ¼ žličke soli, 25 g orehovih jedrc, 2 žlički nastrganega svežega ingverja, 60 g čokoladnih koščkov.

Priprava: Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Namastimo pravokoten pekač in ga obložimo s papirjem za peko. Kremasto stepemo maslo, sladkor in vaniljo, vmešamo jajci, pretlačene banane in javorjev sirup. V testo presejemo moko, pecilni prašek in sodo, cimet ter sol. Dodamo na grobo sesekljane orehe, čokoladne koščke in ingver ter z žlico dobro premešamo. Testo naložimo v pekač in poravnamo zgornjo past. Pečemo približno eno uro, vzamemo iz pečice in pečen kolač po desetih minutah zvrnemo na rešetko, da se ohladi. Narežemo na rezine in postrežemo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 5, 29. 1. 2019.