ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Balzamični kis kot "pika na i"

Tina Lucu, 29.07.2020 12:20:06

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★

Delite na:
Balzamični kis kot "pika na i"
panna cotta z jagodo Profimedia

Dober balzamični kis je nepogrešljiv v vrhunski kulinariki ter pri preprostih jedeh. S svojim specifičnim okusom jed lepo oplemeniti. Je odličen dodatek mocareli s paradižnikom, parmezanu ter raznim mesnim omakam, sladoledu in drugim sladicam.

Ponujamo vam dva recepta.

Panakota z jagodami

Sestavine:

250 g sladke smetane

250 g kisle smetane

50 g sladkorja

3 g želatine

1 vaniljin strok

100 g karamelnega sladkorja

voda
balzamični kis Berce

220 g jagod

Priprava:

1. V kozico dajte smetano, sladkor in vaniljin strok, vse sestavine zavrite in primešajte namočeno želatino.

2. Zmes malo ohladite in primešajte kislo smetano.
3. Maso nalijte v posodice in na sredino potopite jagodo ter dajte v hladilnik.

4. Skuhajte karamelni sladkor in dodajte jagode ter nekaj kapljic balzamičnega kisa Berce, dajte porcijo na krožnik ter dodajte ohlajeno panakoto iz posodice.

dreamstime_m_183236291.jpg
rižota
Profimedia

 Rižota z roquefortom in balzamičnim kisom

Sestavine:

320 g riža za rižoto
1 dl balzamičnega kisa Berce 
2 veliki žlici masla
250 g sira roquefort
2 čebuli

lovorov list
1,75 l mesne jušne osnove
1 dl vina

50 g parmezana

Priprava:

1. Pripravite jušno osnovo in naribajte parmezan.

2. Čebulo narežite in popražite, dodajte lovor in polovico masla ter počakajte, da se čebula zmehča. Po treh minutah v ponev stresite riž, počakajte približno minuto, da postekleni in topla maščoba obda vsa zrna, nato prilijte vino. Počakajte, da tekočina izpari, nato pa počasi prilivajte jušno osnovo po zajemalkah, kakor za običajno rižoto.

3. Medtem v kozico nalijte balzamični kis in ga zavrite ter počakajte nekaj minut, da se zgosti.

4. Ko je riž že skoraj mehak, ga odstavite, odstranite lovor in med rižoto vmešajte prevret balzamični kis.

5. Dodajte še drugo žlico masla, nato nariban parmezan ter solite in poprajte po potrebi. Rižoto ponudite z rezinami sira rokfor in paradižnikovo solato.

Še več navdihov za okusen obrok najdete v

★★★ REVIJA LIZA/MAJA ★★★