jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Amanda Mlakar in Vid Valič Svet24.si

Komik spregovoril o materinem raku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Kulinarika

To so angelske palčke božanskega okusa!

M. O. Ž., Maja, 05.01.2019 16:01:33

V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.

Delite na:
To so angelske palčke božanskega okusa!
Angelske palčke Revija Maja

Angelske palčke

45 minut

Sestavine za 85 palčk:
100 g bele čokolade
3 jajca
100 g sladkorja
50 g medu
1 vaniljin sladkor
150 g pšenične moke
70 g ovsenih kosmičev
125 g škroba
100 g mletih mandljev
1/2 bio limone
2-3 žličke mletega janeža
1 noževa konica mletih nageljnovih žbic
1 ščepec soli

In še:
150 g bele čokolade
1 žlica janeževih semen

Priprava:
1. Belo čokolado (100 g) nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Jajca kremasto stepemo, med stepanjem dodamo sladkor, med, vaniljin sladkor. Nazadnje prilijemo še topljeno čokolado.
2. Zmešamo moko, kosmiče, škrob, mandlje, nastrgano limonino lupino, začimbe in sol. Testo nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo od 4 do 5 cm dolge palčke.
3. Palčke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 15 minut.
4. Medtem nalomimo na koščke še preostalo čokolado in jo stopimo nad parno kopeljo. Vanjo pomočimo pečene palčke in jih potresemo z janežem.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.