Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

To so angelske palčke božanskega okusa!

M. O. Ž., Maja, 05.01.2019 16:01:33

V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.

Delite na:
To so angelske palčke božanskega okusa!
Angelske palčke Revija Maja

Angelske palčke

45 minut

Sestavine za 85 palčk:
100 g bele čokolade
3 jajca
100 g sladkorja
50 g medu
1 vaniljin sladkor
150 g pšenične moke
70 g ovsenih kosmičev
125 g škroba
100 g mletih mandljev
1/2 bio limone
2-3 žličke mletega janeža
1 noževa konica mletih nageljnovih žbic
1 ščepec soli

In še:
150 g bele čokolade
1 žlica janeževih semen

Priprava:
1. Belo čokolado (100 g) nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Jajca kremasto stepemo, med stepanjem dodamo sladkor, med, vaniljin sladkor. Nazadnje prilijemo še topljeno čokolado.
2. Zmešamo moko, kosmiče, škrob, mandlje, nastrgano limonino lupino, začimbe in sol. Testo nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo od 4 do 5 cm dolge palčke.
3. Palčke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 15 minut.
4. Medtem nalomimo na koščke še preostalo čokolado in jo stopimo nad parno kopeljo. Vanjo pomočimo pečene palčke in jih potresemo z janežem.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.