meglic tomi 4_5pot_v160 Odkrito.si

Tomiju Megliču srce ukradla znana slovenska ...

Polona Sepe Svet24.si

Poslovila se je ena prvih slovenskih režiserk

girls-602168 Petisvet.si

Bolečine in znaki za nekaj drugega: odpadanje las...

zalog, železniška postaja, policija, sumljiv predmet1 Svet24.si

FOTO: Potrjeno! V ljubljanskem Zalogu je bilo pod ...

Romeo Beckham, David Beckham Svet24.si

Victoria dala zeleno luč: Beckhamov 16-letni sin ...

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

manca spik Njena.si

Kdo predstavlja smisel življenja Mance Špik?

Kulinarika

To so angelske palčke božanskega okusa!

M. O. Ž., Maja, 05.01.2019 16:01:33

V najslajšem času v letu preskušamo nove recepte in razveseljujemo sebe in s svoje bližnje s sladkimi presenečenji.

Delite na:
To so angelske palčke božanskega okusa!
Angelske palčke Revija Maja

Angelske palčke

45 minut

Sestavine za 85 palčk:
100 g bele čokolade
3 jajca
100 g sladkorja
50 g medu
1 vaniljin sladkor
150 g pšenične moke
70 g ovsenih kosmičev
125 g škroba
100 g mletih mandljev
1/2 bio limone
2-3 žličke mletega janeža
1 noževa konica mletih nageljnovih žbic
1 ščepec soli

In še:
150 g bele čokolade
1 žlica janeževih semen

Priprava:
1. Belo čokolado (100 g) nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Jajca kremasto stepemo, med stepanjem dodamo sladkor, med, vaniljin sladkor. Nazadnje prilijemo še topljeno čokolado.
2. Zmešamo moko, kosmiče, škrob, mandlje, nastrgano limonino lupino, začimbe in sol. Testo nadevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo od 4 do 5 cm dolge palčke.
3. Palčke pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 10 do 15 minut.
4. Medtem nalomimo na koščke še preostalo čokolado in jo stopimo nad parno kopeljo. Vanjo pomočimo pečene palčke in jih potresemo z janežem.

Objavljeno v reviji Maja št. 25, 7. 12. 2018.