mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Alma Rekić - Za prste obliznit!

S.J., 11.02.2022 07:00:33

Srčna kraljica

Delite na:
Alma Rekić - Za prste obliznit!
Alma Rekić med pripravo Osebni album

Masterchefica Alma Rekić je za vse, ki praznujejo valentinovo, delila sladek recept iz svoje bogate zbirke. Pregrešna sladica Srčna kraljica je, kot pravi, posvečena zaljubljenim. In kaj vse potrebujemo?


Sestavine: 8 beljakov, 200 g sladkorja, 150 g sladkorja v prahu, 30 g jedilnega škroba, 500 g jagodičevja (maline, borovnice, jagode, robidnice), 250 ml smetane, 2 žlici sladkorja, 2 cl vinjaka, 100 g mascarponeja ter 70 g stepene sladke smetane.


Kaj pa priprava? »Plitek pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico vklopimo na 100 °C. Beljake z mešalnikom stepemo v čvrst sneg, ki mu med nenehnim mešanjem počasi, po žlicah, dodajamo zmleti sladkor in jedilni škrob ter vse skupaj rahlo in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes nadevamo v napravo za brizganje, ki ima veliko odprtino. Na pekač nabrizgamo okroglo dno, za kar porabimo 3/4 zmesi. Iz preostale zmesi po robu nabrizgamo poljubčke, ki se skoraj dotikajo. Pekač s tortno osnovo potisnemo v ogreto pečico in torto v njej sušimo približno 8 ur.

Vratca pečice naj bodo ta čas odprta toliko, da lahko v režo potisnemo ročaj kuhalnice. Osnovo iz posušenega snega vzamemo iz pečice, z nje odstranimo papir, jo položimo na servirni krožnik in počakamo, da se dno ohladi. Jagodičevje operemo, preberemo in odcedimo. Smetano zmešamo z mascarponejem in dodamo še malo vinjaka. Osnovo na debelo namažemo z nadevom, nato pa razporedimo po njej še jagodičevje. Dodamo še svežo meliso,« nam je povedala Alma.

Srčna kraljica
Srčna kraljica
Osebni album