Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Specite sami ajdov kruh z orehi

A.K., Maja, 01.05.2019 16:01:04

Za vas smo pripravili recept za slasten ajdov kruh z orehi.

Delite na:
Specite sami ajdov kruh z orehi
Ajdov kruh z orehi Revija Maja

Ajdov kruh z orehi

Sestavine:
700 g polbele moke
300 g ajdove moke
1 kocka kvasa (42 g)
150 ml toplega mleka
ščepec sladkorja
sol
približno 500 ml vode
50 ml olja
100 g orehov (narezani)

Priprava:

Kvas damo v toplo mleko, dodamo ščepec sladkorja in pustimo shajati.

V posodo damo ajdovo moko in jo poparimo s 300 ml vrele vode, premešamo. Nekaj časa počakamo, da se malo ohladi, nato dodamo polbelo moko in olje, solimo, primešamo vzhajani kvas in zalijemo s preostalo vodo ter dodamo še narezane orehe. Dobro premešamo in zgnetemo. Pustimo vzhajati na toplem eno uro, nato še enkrat pregnetemo, oblikujemo v hlebček in ga damo na pomokan prt v pehar. Pustimo vzhajati na toplem še približno 30 minut, nato previdno stresemo na vroč pekač in damo v vročo pečico na 250 °C. Pečemo pri 250 °C 10 minut, nato zmanjšamo na 190 °C in pečemo še 50 minut.

Objavljeno v reviji Maja št. 7, 29. 3. 2019.