favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Sočna poletna rulada iz le 6 sestavin!

M.K., 18.06.2021 12:30:58

S samo šest sestavinami in časom priprave manj kot eno uro, je popolna sladica za poletne dni.

Delite na:
Sočna poletna rulada iz le 6 sestavin!
Pripravljena v manj kot uri! Shutterstock

Potrebujemo:

  • 5 beljakov
  • 275 g sladkorja
  • 20 g mandljev v lističih

Za nadev:

  • 150 ml polnomastne smetane za stepanje
  • 200 ml grškega jogurta
  • 225 g jagod (ali drugega sadja)



Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

  2. Pekač v velikosti približno 33 x 23 cm obložimo s peki papirjem.

  3. Stepemo beljake v trd sneg. Počasi dodajamo sladkor, žlico po žlici in stepamo dokler ne dobimo svetleče zmesi in smo porabili ves sladkor.

  4. Dobljeno maso iz beljakov razporedimo na pekač in potrosimo z mandljevimi lističi. Pečemo 8 minut, oziroma dokler ne postane rahlo zlate barve.

  5. Temperaturo v pečici znižamo na 140 stopinj Celzija in pečemo še dodatnih 15 minut, dokler ne postane hrustljavo in trdno na otip. 

  6. Vzamemo iz pečice, zvrnemo na lesen pladenj in odstranimo peki papir. Pustimo počivati 10 minut.

  7. Tačas stepemo smetano in rahlo vmešamo jogurt ter dobljeno zmes razporedimo po biskvitu. Enakomerno dodamo na četrtine razrezane jagode in zavijemo v rulado po dolžini. 

  8. Vse skupaj tesno zavijemo v peki papir in pustimo počivati v hladilniku.