Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ideja za pomladansko kosilo

kl, 07.03.2021 10:43:43

Malo drugačen pečeni piščanec in pisana solata.

Delite na:
Ideja za pomladansko kosilo
Pomladansko kosilo splet

Pečen piščanec z rožmarinom in limono

  • 20 g svežega rožmarina
  • 3 žlice masla ali druge maščobe
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • ½ majhnega rdečega čilija
  • 1 piščanec, težak približno 1,25 kg
  • 4 srednje veliki korenčki

Pečico segrejete na 190 °C.

Strite česen, naribajte limonovo lupinico. Čiliju odstranite semena in ga nasekljajte, prav tako nasekljajte polovico rožmarina. Vse skupaj zmešajte s polovico maščobe.

Previdno dvignite kožo piščanca in meso na obeh straneh premažite z mešanico. Preostalo maščobo namažite po zunanji površini piščanca. Piščanca nadevajte z limono, ki ste ji prej naribali lupinico - limono razpolovite ali razrežite na četrtine.

Piščanca skupaj z očiščenim korenjem položite na rešetko, postavljeno v srednje velik pekač. Meso začinite in posipajte s preostalim rožmarinom.

Piščanca pecite 1 uro in 10 minut oziroma tako dolgo, da so njegovi sokovi bistri (ne krvavi), ko zabodete v meso.

Ko je pečen, piščanca vzemite iz pečice in ga pustite 10 minut počivati, preden ga razrežete. Postrezite ga na pladnju s korenjem in skodelico sokov, ki so se nabrali pri peki.

pišč3.jpeg
Pečen piščanec z rožmarinom in limono
splet

Pomladanska solata s trobenticami in regratom

  • Eno veliko pest cvetov trobentic
  • motovilec, regrat, lahko tudi katerokoli drugo solato
  • korenje
  • kis ali limono
  • bučno olje
  • sol
  • česen (po želji)

Trobentice, regrat, motovilec in ostalo zelenjavo dobro operite in nekoliko osušite. Korenček olupite in nastrgajte, česen nasekljajte. Pripravite kot običajno solato.

POMEMBNO: Pri nabiranju trobentic odtrgajte pri vsaki trobentici le nekaj cvetov. Tako ji boste omogočili nadaljnje razmnoževanje in ohranili njeno izjemno lepoto.

Solata-s-trobenticami-268x200.jpg
Solata s trobenticami
splet