mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kosmiči z okusom po jabolčnem zavitku

kl, 25.01.2021 19:01:09

Okusen zajtrk ali večerja za zimske dni. Lahko pa je tudi sladica.

Delite na:
Kosmiči z okusom po jabolčnem zavitku
Ovseni kosmiči z okusom po jabolčnem zavitku splet

Ovseni kosmiči so eden najbolj zdravih prehrambenih artiklov. Vsebujejo veliko vlaknin, nasitijo in lahko jih pripravimo na veliko načinov, priprava pa je običajno preprosta. Prav tako jih lahko kombiniramo z vsem mogočim. Večinoma pa so najbolj priljubljeni v kombinaciji z različnim sadjem in preliti z mlekom.

Tokrat vam ponujamo recept za ovsene kosmiče z okusom po jabolčnem zavitku. Že po imenu lahko verjetno uganete, kakšne so sestavine. Pa vendar.

Za dve osebi potrebujete:

50 g ovsenih kosmičev

6 velikih žlic vode ali mešanice vode z mlekom

2 žlici grškega jogurta

1 srednje veliko naribano jabolko

1 veliko žlico rozin

1 ščepec cimeta

Ovsene kosmiče prelijete z vodo/mlekom in ko se dovolj napijejo, dodate še preostale sestavine in zmešate. Pojeste lahko takoj, ali pa pustite v hladilniku preko noči.

Pri postrežbi lahko jed okrasite z rezinami svežega jabolka, povaljanimi v sladkornem prahu.

In še nekaj namigov:

- izvrstno se v te kosmiče podajo kosi pomaranče ali arancini (kandirana pomarančna lupina), ki jih lahko uporabite namesto rozin.

- okus bo polnejši, če boste rozine za nekaj časa namočili v malo ruma

- namesto jogurta lahko uporabite sladko smetano, ali pa kombinirate oboje

- dodate lahko tudi žlico kokosove moke

- tudi kakšna žlica skute ne bo odveč

- jed lahko pogrejete v mikrovalovni pečici in pojeste toplo

- bolj sladkosnedi lahko jed zasladite z nekaj sladkorja, ali še boljše – medu.