Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

So to najboljše kremšnite? Natalija Verboten razkriva recept

A. M., 18.01.2021 07:55:04

Včerajšnja nedelja je bila kot nalašč primerna za kulinarična in sladka razvajanja. In prav nič drugače ni bilo pri priljubljeni glasbenici.

Delite na:
So to najboljše kremšnite? Natalija Verboten razkriva recept
Natalija Verboten se je tokrat lotila zagrebških rezin. osebni arhiv

Natalija Verboten, ki je že večkrat presenetila s kakšno okusno in slastno jedjo, se je tokrat lotila vedno priljubljenih kremnih rezin, ki so ji, kot kaže, več kot uspele.

"Spet nedeljska frizura ‘na petardo’ (kot pravi moj mož) in sladica - tokrat: ‘Zagrebška’ kremšnita na Zlatkin način. Zlatka je partnerica mojega očeta in dela najboljše kremšnite na svetu - po mojem mnenju! Včeraj sem jo spekla prvič, a zagotovo ne zadnjič. S čim pa ste se vi posladkali?" je svoje sledilce nadražila Verbotnova, ki nam je med drugim zaupala tudi recept, tako da lahko vsak od nas naredi 'najboljše kremšnite na svetu'.

Recept za hitro in enostavno pripravo zagebških rezin po receptu Natalije Verboten

Potrebujete: listnato testo: 500 g (razdeljeno na 2 enaka dela), 9 rumenjakov, 400 g sladkorja - od tega 300 g za mešanico rumenjakov in 100 g za sneg iz 9 beljakov, 1 velika žlica ruma, 1,6 l mleka, 2 vanilija sladkorja, 180 g gladke moke, 500 g smetane za stepanje ter sladkor v prahu

Priprava: listnato testo (2 kom) razvaljamo, napikamo z vilicami, da se ne dvigne, spečemo vsakega posebej in ohladimo. 1. V 1,5 dl mleka z el. mešalnikom vmešaj moko, vanilij sladkor, 300g sladkorja, rum in rumenjake do gladke mase. 2. Iz beljakov stepemo trd sneg, v katerega dodamo 100 g sladkorja.

Zlatka je partnerica mojega očeta in dela najboljše kremšnite na svetu - po mojem mnenju!

V vrelo mleko (1,4 l) počasi vmešamo 1. maso in neprestano mešamo z mikserjem, da se masa zgosti medtem ko čisto rahlo vre, 4-5 min, na ne prevelikem ognju. Lonec v katerem boš kuhala, naj bo globok in ima debelo dno.

Nato v to maso vmešaj - rahlo, z enakomernimi gibi, sneg iz beljakov (najbolje je , če ti pri tem nekdo pomaga). Zmes mešaj največ eno minuto (spet med rahlim vretjem). To maso vlijemo v pekač na pečeno testo, da se dobro ohladi. Nato še dodamo smetano in še drugi del testa.

"Na koncu kremšnite razreži na kocke in posuj s sladkorjem v prahu ali premaži s čokoladnim prelivom (jedilno čokolado na rahli temperaturi stopim z nekaj sladke smetane). Pa dober tek," je vse skupaj svojim sledilcem in oboževalcem zaupala sladkosneda Natalija Verboten.

Kremna rezina Natalije Verboten
Kremne rezine izpod rok Natalije Verboten.
Instagram