Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Čokoladni razpokančki v 9. korakih

kl, 16.01.2021 10:19:05

Raztopili se vam bodo v ustih.

Delite na:
Čokoladni razpokančki v 9. korakih
Čokoladni razpokančki splet

Sestavine:

210 gramov ostre moke

55 gramov masla

ščepec soli

1/2 vrečke pecilnega praška

1 vanijev sladkor z burbonsko vaniljo (lahko tudi navadnega)

2 jajci (celi)

230 gramov čokolade za kuhanje

80 gramov sladkorja v prahu

Korak 1: Čokolado nalomite na manjše koščke in jo skupaj z maslom stopite nad paro. Posoda, v kateri topite čokolato, naj se ne dotika vrele vode. Ohladite do mlačnega.

Korak 2: Medtem, ko se čokolada in maslo ohlajata, razžvrkljajte jajci skupaj z vanilijevim sladkorjem, sladkorjem v prahu in ščepcem soli.

Korak 3: Stopljeno čokolado dodajte razžvrkljanim jajcem.

Korak 4: Zmesi postopoma dodajajte moko, v katero ste vmešali pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešajte.

Korak 5: Maso za vsaj 4 do 5 ur postavite v hladilnik.

Korak 6: Pečico segrejte na 180 stopinj.

Korak 7: Ohlajeno maso vzemite iz hladilnika in jo z dlanmi oblikujte v kroglice v velikosti oreha. Te povaljajte v sladkorju v prahu, ki mora dobro prekriti kroglico.

Korak 8: Kroglice položite na pekač obložen s peki papirjem. Med njimi naj bo vsaj en centimeter, bolje pa dva, prostora, saj bodo med peko narasle.

Korak 9: Pekač položite v segreto pečico in jih pecite približno 10 minut. Ko jih boste vzeli iz pečice, morajo biti čokoladni razpokančki še mehki, strdili se bodo na zraku med ohlajevanjem.

Bonus nasveti:

Če se vam masa za razpokančke zdi preveč tekoča, ne skrbite. V hladilniku se bo strdila.

Da bodo lepše razpokali, pekač z oblikovani kroglicami za nekaj minut postavite na hladno - v hladilnik, zdaj, ko je zunaj mrzlo, pa lahko tudi na okensko polico ali balkon.

Čokoladni razpokančki bodo odlični, če boste uporabili čokolado, ki vsebuje kandirano pomarančo.