pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Brutalni umor na meji verjetnega ...

kš, 06.10.2023 11:13:48

Neverjetna zgodba, ki vas bo pretresla ...

Delite na:
Brutalni umor na meji verjetnega ...
Brooke Preston je bila vedno nasmejana, dobre volje in polna pozitivne energije. FB

Marca leta 2017 je svet pretresla novica o smrti mlade Brooke Preston, ki jo je brutalno zabodel njen sostanovalec Randy Herman Jr. Morilec je nato trdil, da je zločin storil med spanjem, ne da bi se tega zavedal.

Tragično srečanje v hiši spominov

25. marca 2017 se je 21-letna Brooke Preston vrnila v hišo na Floridi, ki jo je nekoč delila s svojim dolgoletnim prijateljem Randyjem Hermanom Jr. Njena namera je bila jasna: pobrati nekaj svojih stvari in pustiti preteklost za seboj. Toda usoda je imela drugačne načrte. Ko je vstopila v hišo, jo je Herman nenadoma napadel in jo brez milosti kar 25-krat zabodel, nato pa njeno truplo skril pod odejo.

Hermanov klic policiji

Randy Herman Jr. trdi, da se ničesar ne spomni.
Randy Herman Jr. trdi, da se ničesar ne spomni.
fb

Ironično, toda prav Herman je poklical policijo in prijavil umor, ki ga je sam zagrešil. Med klicem je med jokom priznal svoje dejanje, pozneje pa zločin poskušal upravičiti z nenavadno trditvijo, da je Brooke ubil med spanjem, ne da bi se zavedal svojih dejanj.

Življenje pred tragedijo

Brooke Chantel Preston se je rodila in odraščala v Wyalusingu v Pensilvaniji. Znana je bila kot energična, lepa in vedno nasmejana mlada ženska. Po srednji šoli se je preselila na Florido, tam živela s svojo sestro in obiskovala lokalni kolidž. Tudi Herman, ki ga je poznala iz otroštva, se je preselil na Florido in postali so sostanovalci.

Sojenje in obramba

Brooke Preston je s svojim morilcem prijateljevala ... Niti sanjalo se ji ni, kakšen je.
Brooke Preston je s svojim morilcem prijateljevala ... Niti sanjalo se ji ni, kakšen je.
fb

Na sojenju je Hermanova obramba osupnila javnost s trditvijo, da je bil med umorom v stanju spanja in da zato ni kriv. Tožilstvo je seveda več kot podvomilo o tej možnosti, saj je težko verjeti, da bi lahko nekdo nezavedno zagrešil tako brutalen zločin.

Razsodba in posledice

Po petih urah razprave je porota Hermana spoznala za krivega umora prve stopnje. Danes prestaja dosmrtno kazen v zaporu na Floridi. Zadeva je postala še bolj kontroverzna, ko se je razkrilo, da je bil tudi Hermanov oče obtožen umora, vendar je naredil samomor, preden so ga lahko aretirali.

Dokumentarni film Dead Asleep

Leta 2021 je Hulu izdal dokumentarni film z naslovom Dead Asleep, ki podrobno raziskuje umor Brooke Preston. Film prinaša intervjuje s strokovnjaki za spanje, ki razpravljajo o možnosti, da bi lahko ljudje med spanjem nezavedno izvajali nasilna dejanja.