sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Oprah - Grozljiva teorija, ki ji uničuje ugled!

kš, 17.08.2023 18:46:21

Neverjetne teorije zarote so po požarih na Mauiju uperjene proti Oprah in drugim znanim osebnostnim, med katerimi so tudi Will Smith, Lady Gaga, Julia Roberts in pričakovano najbolj razvpit med vsemi, Bill Gates.

Delite na:
Oprah - Grozljiva teorija, ki ji uničuje ugled!
Po nedavnih požarih na Mauiju so se pojavile neverjetne teorije zarote, ki trdijo, da je Oprah morda zanetila požare blizu svoje lastnine z namenom nakupa dodatne zemlje. YouTube

Nepotrjena spletna teorija zarote obtožuje Oprah Winfrey, da je ena od odgovornih za uničujoče požare na Mauiju, kjer ima televizijska voditeljica ogromno lastnino, ki naj bi jo iz leta v leto širila. Požari so zaobjeli havajski otok, podžgani s strani orkana Dora. Umrlo je ogromno ljudi, točna številka še ni poznana. Na spletnih omrežjih se pa iz dneva v dan pojavlja vedno več pričevanj ljudi, ki tam živijo, ki so milo rečeno grozljiva. Nekateri so celo prepričani, da se je vse skupaj zgodilo namenoma … Vendar to so le nepotrjene teorije zarote, ki segajo globoko v življenje na tem prelepem otočju.

oprah
Oprah
YouTube

Zlasti zahodni Maui je bil opustošen zaradi požarov, vključno z obmorskim mestom Lahaina, ki je oddaljeno eno uro od nepremičnine, ki jo ima v lasti 69-letna voditeljica. Medijska mogotka je bila opažena v zasilnem zavetišču v kompleksu Wailuku's War Memorial, kjer je ekipa CBS News posnela, kako je delila pomoč. Vendar so jo mnogi kritizirali, ker je poskušala v evakuacijski center pripeljati kamere.

oprah
Oprah
YouTube

Ekipi CBS News je vstop zavrnilo osebje, Oprah pa se je kasneje vrnila sama, da bi pomagala. Vzela si je tudi nekaj časa in podala izjavo novinarju, ki jo je spraševal, o tem, kar se dogaja. Povedala je, da bo pomagala ljudem. A vse to se je obrnilo v nepričakovano smer.

Nekateri teoretiki zarote so namigovali, da bi Oprah lahko bila odgovorna tudi za požare leta 2017 v
Nekateri teoretiki zarote so namigovali, da bi Oprah lahko bila odgovorna tudi za požare leta 2017 v Kaliforniji, ki so uničili več kot 700 nepremičnin blizu njenega doma v Montecitu. Tudi te trditve niso bile podprte z dokazi.
Profimedia

Incident je hitro povzročil negativne odzive na spletu, pri čemer je eden izmed uporabnikov družbenih omrežij z imenom Wallace namigoval, da je zvezdnica sama, s pomočjo drugih elitnih lastnikov, zanetila požare blizu svoje lastnine z namenom nakupa zemlje. Nekdanja voditeljica pogovorne oddaje ima trenutno na Mauiju izjemno veliko količino zemlje, tako zazidljive, kot tudi kmetijske površine.

Kljub obtožbam nekaterih kritikov Oprah aktivno podpira skupnost na Mauiju.
Kljub obtožbam nekaterih kritikov Oprah aktivno podpira skupnost na Mauiju.
YouTube

Wallace je namigoval celo, da bi lahko bila zvezdnica odgovorna za požare leta 2017 v Kaliforniji, ki so uničili več kot 700 nepremičnin prav blizu njenega doma v Montecitu. Njena posest pa ni bila poškodovana v požaru, čeprav se je tudi ona morala umakniti. Tudi tokrat naj bi njena lastnina na Mauiju ostala popolnoma nedotaknjena, vse okoli nje pa je uničeno.

Razkošno Posestvo na Mauiju: Oprah Winfrey ima obsežno posestvo na Mauiju, ki vključuje Thompson Ran
Razkošno Posestvo na Mauiju: Oprah Winfrey ima obsežno posestvo na Mauiju, ki vključuje Thompson Ranch, zgodovinsko posest na Mount Haleakala s panoramskim pogledom na ocean in osrednjo dolino Mauija.
YouTube

Wallacejeva objava je postala viralna, prejela je 12 milijonov ogledov, skoraj 70.000 všečkov in 25.000 deljenj. Vendar so drugi uporabniki Twitterja (X) stopili v bran voditeljici in zapisali, da ni nikakršnega dokaza, da bi bila lahko Oprah vpletena v to katastrofo!

Zvezdnica od leta 2003 živi med Montecitom in Havaji. Čeprav njen točen naslov ni potrjen, se njen dom na Mauiju nahaja blizu Kula Forest Reserve na jugozahodu otoka. Mnogi na spletu trdijo, da so vile zgoraj omenjenih zvezdnikov in mogotcev ostale popolnoma nedotaknjene, medtem, ko je vse okoli njih uničeno …

Domorodni Havajci in požari v Lahaini: kulturna izguba in teorije zarote

Lahaina, mesto z bogato zgodovino na otoku Maui, je doživela uničujoče požare, ki so prizadeli sveta mesta domorodnih Havajcev. Te katastrofe niso le povzročile materialne škode, ampak so tudi poglobile rane v srcih domorodnih prebivalcev, ki so že dolgo občutili pritisk zunanje kolonizacije in izgubo svoje kulturne dediščine.

Lahaina v 19. stoletju
Lahaina v 19. stoletju
Profimedia

Nekateri domorodni Havajci so izrazili zaskrbljenost, da bi, če bi odstranili vse Havajce, bi mesto postalo le še en kraj, brez svoje edinstvene kulture in identitete. Ta občutek izgube identitete je še poudarjen z dejstvom, da je bila Lahaina nekoč mokrišče, ki je bilo pomembno za domorodne Havajce, zdaj pa je ta naravni vir ogrožen zaradi dolgotrajnega izkoriščanja.

Lahaina danes ...
Lahaina danes ...
Profimedia

V luči teh požarov so se pojavile neverjetne teorije zarote, ki trdijo, da so bili ti požari morda podtaknjeni. Čeprav ni neposrednih dokazov za te trditve, odražajo globoko nezaupanje med domorodnimi Havajci in zunanjimi silami, ki so v preteklosti izkoriščale njihovo zemljo in kulturo.