sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Tudi znani Slovenci zavihali rokave

A.M., 08.08.2023 08:52:17

Voda zalivala stanovanja, mnogim uničila vso opremo! Pretekli vikend je obilno deževje v večjem delu Slovenije povzročilo katastrofalne razmere.

Delite na:
Tudi znani Slovenci zavihali rokave
Dejan Dogaja Instagram profil Dejan Dogaja

Med tistimi, ki jim je voda uničila domove in poslovne prostore, so bili številni znani obrazi, ki so na družbenih omrežjih delili pretresljive, predvsem pa žalostne posnetke uničujočih poplav.

Uničeno je prav vse

špas-teater 2
Špas teater - poplave
Instagram profil Špas Teater

Naraščajoče reke, ki so na številnih mestih prestopile bregove, so za seboj pustile poplavljene domove, uničile so studijske prostore, kjer so imeli mnogi glasbeniki spravljeno vso glasbeno in računalniško opremo, ne nazadnje pa je obilno deževje uničilo tudi stvari, pripomočke in scenografije v Kulturnem domu Mengeš, v katerem s številnimi odmevnimi predstavami gostuje gledališče Špas Teater.

špas-teater 3
Špas teater - poplave
Instagram profil Špas Teater

»Današnjega dne ne bomo nikoli pozabili. Naše poplavljeno gledališče v Kulturnem domu Mengeš, uničene stvari iz vseh 25 let in tudi mnogi lepi spomini ... Hvala vsem prijateljem, ki ste nam ponudili roko v pomoč,« so ob tem tragičnem dogodku zapisali v priljubljenem gledališču.

Špas teater 4
Špas teater 5
Instagram profil Špas Teater

Dejan Dogaja

dejan-dogaja 1
Dejan Dogaja
Instagram profil Dejan Dogaja

Znani Laščan Dejan Dogaja je na svojem profilu na Instagramu delil številne zgodbe, kako mu je deroča Savinja zalila dom. Glasbenik, ki je sicer precej aktiven na družbenih omrežjih, kjer deli številne trenutke svojega življenja, je tokrat pokazal tako poplavljeno stanovanje, garažo kot tudi zalito dvorišče. Na srečo so bili pravočasno pripravljeni, tako da so po umiritvi Savinje kaj hitro začeli sanacijo doma.

Po celotnem stanovanju imajo po poplavi postavljene razvlažilnike, priljubljeni glasbenik pa je preko družbenih omrežij vse glasbene izvajalce, ki so letos nastopili na festivalu Pivo in cvetje Laško, pozval, da ko se razmere umirijo, skupaj organizirajo dobrodelni koncert za pomoč prizadetim v Laškem.

dejan-dogaja 3
Dejan Dogaja
Instagram profil Dejan Dogaja

dejan-dogaja 4
Dejan Dogaja
Instagram profil Dejan Dogaja

Tinkara Fortuna

Dobrih trideset kilometrov stran ima svoj dom še ena znana glasbenica, Tinkara Fortuna. Pevka iz skupine Bepop, ki živi na Polzeli, je bila skupaj s celotno družino in hčerkicami evakuirana v telovadnico, kjer so varno prenočili.

tinkara-fortuna 2
Tinkara Fortuna
Instagram profil Tinkara Fortuna

Glasbenica je namreč v petek pozno zvečer objavila, da so pod vodo ter da je ta vendarle vdrla v njihovo hišo, čeprav so imeli nastavljene protipoplavne vreče. »Hvala civilni zaščiti, gasilcem, občini, dobrim ljudem, ki pomagajo in skrbijo za nas. Zaenkrat se počutimo varno.

tinkara-fortuna 1
Tinkara Fortuna
Instagram profil Tinkara Fortuna

Pošiljamo vsem pozitivne misli. Ostanite na varnem,« je zapisala Tinkara, ki je naslednji dan, ko so se vrnili domov ter počistili mulj in vodo, še dodala, da so imeli »veliko sreče v tej grozni situaciji«.

tinkara-fortuna 3
Tinkara Fortuna
Instagram profil Tinkara Fortuna

Nepredstavljivo

Kar nekaj umetnikov pa je zapisalo, da jim je poplava uničila prav vse. Med njimi je snemalec Andraž Gliha, ki je ustvaril premnoge video zgodbe. »Več kot desetletje vlaganja v video opremo je šlo, zdaj lahko snemam in editiram samo še s telefonom,« je zapisal ob tem tragičnem dogodku. Podobna zgodba je doletela Roka Goloba. »Svojo 50-ko si zagotovo zapomnim, saj smo imeli reševalno akcijo Rokovega studia, ki ga je z vsemi inštrumenti in mašinerijo voda uničila. Človek si težko predstavlja. Poplavo dežja pa je na drugi strani objela poplava podpore, sodelovanja in ljubezni. In to sem sprejela kot svoje največje darilo,« je strnila Katarina Habe.

Odprli domove

No, na drugi strani pa so se ob tem na družbenih omrežjih pojavile številne pobude za pomoč. Prva med znanimi se je odzvala Rebeka Dremelj, ki se je počasi vračala z dopusta. »Sedim sredi plaže in ne vem, kaj naj rečem. Jokamo vsi štirje. Prihajamo jutri zvečer in vse, kar lahko ponudim, je, da tisti, ki ste ostali brez vsega, dobrodošli k nam. Lahko sprejmemo 4- ali 5-člansko družino. Bomo že nekako. Če ste ostali brez vsega in ne veste, kaj, kam in kako, napišite mi sporočilo s telefonsko številko in vas pokličem. Ne morem sprejeti vseh, lahko pa sprejmemo vsaj 4. In apeliram na vse, ki lahko ponudite pomoč, pomagajte! Ker lahko bi bili mi na njihovem mestu,« je zapisala glasbenica, ki je sicer že mnogokrat priskočila na pomoč. Poleg Rebeke so se odzvali še nekateri drugi znani obrazi in glasbeniki, ki so pripravljeni sodelovati z brezplačnimi nastopi na dobrodelnih koncertih. Med njimi je bila tudi Alya, ki je nemočno opazovala, kaj se dogaja. »Moja Savinjska je skoraj zradirana, pa ne samo Savinjska, ogromen kos Slovenije je poplavljen, brez elektrike, izginile so hiše, ljudje … ni hrane, pitne vode … ne vem, kaj naj sploh napišem. Hudo mi je, ne znam niti opisati, kako, ne vem, kako bo, kako se bodo sploh stvari lahko sanirale, kako bodo ljudje sploh lahko pozabili, da ne govorim o izginulih. Iskreno in globoko sožalje vsem žalujočim in iskrena hvala vsem, ki pomagate. Če lahko ta trenutek kakorkoli pomagam ali če karkoli potrebujete, prosim, javite, tu sem, pišite mi v zs. Takoj ko se vse pomiri, obljubim, da v Savinjski organiziram koncert, da se zberejo sredstva za prizadete ob poplavah.«