nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Srce parajoče - To so pogrešane živalce!

kš, 06.08.2023 10:21:41

V teh uničujočih poplavah se je izgubilo veliko domačih živali. Kako jim lahko pomagamo?

Delite na:
Srce parajoče - To so pogrešane živalce!
Objave v skupini Izgubljene in najdene živali v poplavah (Medvode in okolica) Izgubljene in najdene živali v poplavah (Medvode in okolica)

Skupina Izgubljene in najdene živali v poplavah 

4. avgusta so na Facebooku odprli skupino Izgubljene in najdene živali v poplavah (Medvode in okolica). Kot so sami zapisali v predstavitvi skupine: “Skupina je namenjena pomoči živalim v tem kriznem obdobju. Mnoge so pobegnile zaradi strahu ali uničenih ograj. Veliko divjih živali je obnemoglih. Pokrivala naj bi območje MEDVOD IN OKOLICE (Škofja Loka, Vodice, Kranj, Vižmarje, Kamnik ...)”

Pomagajmo jim!

Sicer pa je podobnih skupin na družbenih omrežjih kar nekaj. Če naletite na izgubljeno žival, ji najprej ponudite zatočišče in jo zavarujte, potem pa lahko uporabite tudi družbena omrežja za lažje iskanje lastnikov. Na zgoraj omenjenem spletnem mestu so skoncentrirani sicer na območje Medvod in okolice. Sicer pa, če ste našli ali izgubili žival, je seveda priporočljivo, da se obrnete tudi na območna zavetišča. Ljubljansko trenutno obratuje samo za nujne primere, torej - najdene in izgubljene živali. Trenutno zaradi izrednih razmer posvojitve in ogledi niso možni. So pa na svoji spletni strani zapisali:

Kaj pa če najdem žival, ki se je izgubila med izrednimi razmerami?

"Najpomembneje je, da jo umaknete na varno. Poskusite jo zadržati, ji omejiti gibanje in jo namestiti v varen, suh prostor. Preglejte morebitne posebnosti in posnemite (dobre) fotografije najdene živali. V najkrajšem možnem času obvestite pristojno zavetišče o najdbi živali, morda jo lastnik že pogreša. Če pa imate možnost, jo odpeljite do najbližjega veterinarja na odčitanje čipa ali v zavetišče" --- Zavetišče Ljubljana

Vsekakor pa v taki situaciji, ki nas je doletela v teh dneh, so tudi družbena omrežja lahko v pomoč. Poleg zgoraj navedene skupine, obstaja tudi nekaj društev in skupin, ki so dosegljivi na Facebooku.

Med temi so tudi:

AniMa - Animals Matter - KLIK na to povezavo  in pa seveda tudi Humanitarček - društvo za promocijo humanitarne dejavnosti, kjer lahko najdemo tudi informacije o izgubljenih živalih - KLIK na to povezavo.

Pri iskanju pogrešanih živali pomagajo tudi posamezniki in podjetja, kot na primer Valuma - KLIK na to povezavo!