nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Žalostno: Vplivnica umrla od lakote?!

kš, 01.08.2023 20:07:05

Veganska vplivnica Zhanna Samsonova naj bi po besedah njenih prijateljev in družine "umrla od lakote", potem ko se je v Maleziji prehranjevala izključno z eksotičnim sadjem.

Delite na:
Žalostno: Vplivnica umrla od lakote?!
Zhanna D’art Zhanna D’art

Bila je stara 39 let

Ruska državljanka, ki je pogosto promovirala surovo hrano na družbenih omrežjih, kjer jo je na milijone sledilcev na omrežjih TikTok, Facebook in Instagram poznalo pod imenom Zhanna D'Art, naj bi po poročanju lokalnih medijev umrla 21. julija, potem ko je med turnejo v jugovzhodni Aziji končno poiskala zdravniško pomoč.

Njena prijateljica je povedala, da je Samsonova izgledala izčrpano in z oteklimi nogami, njena mati
Njena prijateljica je povedala, da je Samsonova izgledala izčrpano in z oteklimi nogami, njena mati pa je njen vzrok smrti pripisala okužbi, podobni koleri.
Zhanna D’art

"Pred nekaj meseci na Šrilanki je bila že videti izčrpana, z oteklimi nogami," je za Newsflash povedala neimenovana prijateljica. "Poslali so jo na zdravljenje. Vendar je spet pobegnila. Ko sem jo videla v Phuketu, sem bila zgrožena." Njena prijateljica je dodala: "Živela sem eno nadstropje nad njo in vsak dan sem se bala, da jo bom zjutraj našla mrtvo. Prepričala sem jo, naj se zdravi, vendar ji ni uspelo."

Mati pokojne Samsonove pa je hčerino smrt pripisala "okužbi, podobni koleri".
Vendar pa uradni vzrok smrti ni bil razglašen.

Zagovornica nekuhanih rastlinskih jedi je trdila, da je zadnja štiri leta jedla "popolnoma surovo vegansko prehrano" in uživala le "sadje, kalčke sončničnih semen, sadne smoothije in sokove".

Kljub njeni strastni promociji surovega prehranjevanja, so njeni prijatelji prepričani, da je bila z
Kljub njeni strastni promociji surovega prehranjevanja, so njeni prijatelji prepričani, da je bila za njeno smrt kriva njena izbira prehrane, ki je bila sestavljena izključno iz surovega sadja in zelenjave.
Zhanna D’art

Prijateljica pa je povedala, da je Samsonova zadnjih sedem let jedla le ogromno sladko sadje jackfruit in durian, bodičast sadež, ki je znan po svojem kremastem mesu in nenavadnem vonju.

Ona je bila navdušena …

"Vsak dan vidim, kako se moje telo in duh spreminjata," je Zhanna opisovala svoj strogi prehranjevalni režim. "Obožujem svojo novo podobo in nikoli več se ne vračam k navadam, ki sem jih imela prej." Vplivnica je povedala, da jo je k režimu surove hrane menda spodbudilo opazovanje "vrstnikov", ki so bili videti veliko starejši od svojih let, kar je pripisala hitri prehrani.

Mnogi sledilci Zhanna D'Art ne verjamejo, da jo je ubila surova veganska prehrana, temveč trdijo, da
Mnogi sledilci Zhanna D'Art ne verjamejo, da jo je ubila surova veganska prehrana, temveč trdijo, da so krivi pesticidi v sadju, ki ga je jedla.
Zhanna D’art

Na družbenih omrežjih je širila svoj nauk o surovi prehrani in ga tako opisovala: "Jem preprosto hrano, čeprav imam veliko izkušenj kot kuharica surove hrane. Rada ustvarjam svoje recepte in navdihujem ljudi, da se prehranjujejo bolj zdravo."

Na žalost so njeni prijatelji prepričani, da je bila za njeno smrt kriva njena izbira tako imenovane zdrave hrane: "Ni ti treba biti zdravnik, da razumeš, kam bo to pripeljalo," je dejal eden od prijateljev o njeni prehrani, sestavljeni iz surove zelenjave in sadja.

Njeni bližnji še vedno čakajo na uradno zdravniško poročilo in vzrok smrti.
Njeni bližnji še vedno čakajo na uradno zdravniško poročilo in vzrok smrti.
Zhanna D’art

"Njena stagnacija je povzročala, da se je pred našimi očmi raztapljala, vendar je verjela, da je vse v redu," je povedal drugi. "Le njene vesele oči in čudoviti lasje so nadomestili grozljiv pogled na telo, ki ga muči neumnost. Oprostite, če se sliši kruto."

Lahko je tvegano …

Čeprav ima lahko prehrana s surovo hrano številne koristi za zdravje, vključno z izgubo telesne
teže, izboljšanim zdravjem srca in manjšim tveganjem za sladkorno bolezen, ima ta režim tudi slabosti, zlasti če ni dobro načrtovan, navajajo strokovnjaki. Med njimi je pomanjkanje kalcija in vitamina D, ki sta potrebna za močne kosti. To lahko privede tudi do neoptimalne ravni B12, kar lahko povzroči slabokrvnost, poškodbe živčnega sistema, neplodnost in nekoliko paradoksalno, bolezni srca. Študija, ki je bila ta mesec objavljena v reviji Journal of Nutrition, je pokazala, da je 100 % udeležencev na surovi veganski prehrani zaužilo manj kot priporočenih 2,4 mcg vitamina B12 na dan.

zhanna-d’art
Zhanna D’art
Zhanna D’art

Sledilci ne verjamejo, da jo je ubilo veganstvo

Veliko Zhanninih privržencev je prepričanih, da je do smrti ni pripeljala veganska prehrana, temveč, da so za vse skupaj krivi pesticidi v sadju, ki ga je jedla. Njena družina sicer še zmeraj čaka na zdravniško poročilo in mrliški list, ki bosta določila uradni vzrok smrti. Zhanna pa ni bila prva, ki jo je tak način življenja pripeljal do prerane smrti.

zhanna-d’art
Zhanna D’art
Zhanna D’art