cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Srce parajoč poziv na Instagramu

kš, 27.06.2023 11:20:24

Ylenia Carrisi, hči slavnega italijanskega pevskega para Albana in Romine Power, še zmeraj ostaja ena najbolj zapletenih in tragičnih zgodb v svetu šovbiznisa.

Delite na:
Srce parajoč poziv na Instagramu
Ylenia Carrisi - fotografija, ki jo je njena mama Romina objavila na Instagramu Instagram

Ylenia, rojena leta 1970, je izginila v New Orleansu leta 1994. To je bil konec, ki ga ni nihče pričakoval - ne prijatelji, ne družina, ne oboževalci. Ylenia je bila vedno nagnjena k umetnosti in kulturi, odraščala je v senci slavnih staršev, ki sta bila eden izmed najbolj priljubljenih italijanskih pevskih parov vseh časov. Ylenia je hitro zaslovela, ko je postala voditeljica na italijanski televiziji, a kmalu se je odločila, da bo raje potovala ... Z nahrbtnikom na ramenih. Njeno zadnje potovanje se je končalo v New Orleansu, mestu z bogato in raznoliko zgodovino.

Al Bano, Ylenia in Romina v osedesetih.
Al Bano, Ylenia in Romina v osedesetih.
PROFIMEDIA

Velika medijska pozornost

Nazadnje so jo videli v hostlu LeDale, kjer je bivala. Osebje in gostje so se je spominjali kot dekleta, ki je v življenju iskala nekaj več, pogosto zamišljene, medtem ko je pisala v svoj dnevnik. Kljub obsežnim iskalnim akcijam, nihče ni našel nobenega sledu o Ylenii. Njeno izginotje je ustvarilo veliko medijske pozornosti in sprožilo številne teorije, ki so segale od samomora, ugrabitve, do ideje, da se je Ylenia odločila, da bo živela v anonimnosti. Medtem ko nekatere teorije trdijo, da je živa in se skriva pred javnostjo, uradni viri trdijo, da je bila najverjetneje žrtev utopitve v reki Mississippi, ki je bila blizu hostla, kjer je stanovala. Leta je bila uradno 2014 razglašena za mrtvo. Toda njena mama ni nikoli sprejela te razlage.

Romina in Al Bano - najbolj znan italijanski par, ki je doživel največjo možno tragedijo.
Romina in Al Bano - najbolj znan italijanski par, ki je doživel največjo možno tragedijo.
PROFIMEDIA

Romina še vedno upa

Pevka se skoraj 30 let po izginotju sprašuje: "Kje si, ljubezen moja?" Bolečina zaradi izginotja hčerke ne pozna časa: v materinem srcu ostaja budna in trdna tudi po mesecih, letih, desetletjih. To dokazuje primer Romine je z zapisom, polnim bolečine in upanja, ki ga je objavila na svojem profilu na Instagramu, spomnila svoje “deklice”. Ponovno je obudila spomin na svojo hčerko … Od tragičnega januarja 1994 je minilo že skoraj 30 let, a pevka še vedno verjame, da bo lahko kmalu znova objela svojo prvorojenko. Pozivi, ki jih je Romina sprožila in zaupala medijem v zadnjih dveh desetletjih, so številni, najnovejši pa je prišel prav v minulem tednu na njen profil na Instagramu. Romina, ki jo je premagala nostalgija, je objavila čudovito fotografijo: posnetek od blizu, na katerem se mladenka smehlja in na katerem je videti mirna in srečna. Povsem drugačnega tona je posvetilo matere, ki sporočilu zaupa bolečino, s katero živi že 30 let: "Ylenia, tvoj lep obraz se mi nenadoma prikaže v mislih, kot se sončni žarki pojavijo za oblaki na nebu. Kje si, ljubezen moja?" se glasi zapis. Uganka, na katero bi mnogi radi znali odgovoriti, vendar je doslej ni bilo mogoče rešiti.

Romina še zmeraj upa, da je hči živa.
Romina še zmeraj upa, da je hči živa.
PROFIMEDIA

Resnica je zelo boleča … in tragična

Med številnimi pričevanji o izginotju se je kot najbolj zanesljivo izkazalo pričevanje Alberta Cordove, nočnega čuvaja v akvariju Audubon Aquarium of the Americas, ki je poročal, da je videl svetlolaso dekle, ki se je vrglo v reko Mississippi in se utopilo. Kljub policijskim preiskavam na krovu treh parnikov in dveh helikopterjev telesa skrivnostnega dekleta, ki ga je opisal moški, niso nikoli našli.

Al Bano se je vdal v usodo

Al Bano je sicer Ylenijino izginotje opisal kot odprto rano, vendar je vedno verjel Cordovi različici, saj je bil prepričan, da je tudi njegovo hčerko k tako tvegani potezi vodila uporaba drog: "Že enkrat je pod vplivom drog vstopila v Mississippi in tvegala svoje življenje. Leta sem gojil upanje, danes pa vem, da je šla v reko," je dejal v pogovoru za Corriere della Sera. Romina pa še vedno upa …