vinjeta, avstrijska, počivališče Svet24.si

Novost pri vinjetah: na voljo tudi enodnevna

vojna v ukrajini Svet24.si

Izbruh otroške paralize v Ukrajini: Zaradi vojne ...

20230617-01249492 Necenzurirano

Dars za zastoje ne krivi tovornjakov, ker z njimi ...

pirkovic Reporter.si

Igor Pirkovič ne bo več vodil Arene!

olimpija stozice Ekipa24.si

Sin legende Bayerna ogorčen nad Olimpijo! Prestop...

v Odkrito.si

Grozljivo: Brutalno pretepena Denis Dame

planica Ekipa24.si

Svetovno prvenstvo v poletih spet v Planici? Vlada...

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

kš, 06.06.2023 07:30:12

Princ Harry, ki je peti v vrsti za britansko krono, je večkrat izrazil nezadovoljstvo z mediji, še posebej po tem, ko sta se s soprogo izselila iz Združenega kraljestva.

Delite na:
Njegov boj proti medijem se stopnjuje!
Harry je spet na sodišču. Profimedia

V Londonu se nadaljuje sodni postopek proti medijski skupini Mirror Group Newspapers (MGN), ki jo več znanih osebnosti, vključno s princem Harryjem, toži zaradi nezakonitega zbiranja informacij. Primer pridobiva pomembnost, saj je bilo minuli torek težko pričakovano pričanje princa Harryja.  

Princ Harry, mlajši sin britanskega kralja Karla III., skupaj s še tremi tožniki trdi, da je MGN uporabljal nezakonite metode za pridobivanje informacij, vključno z vdiranjem v telefone. Zahtevajo odškodnino od založnika. Sojenje, ki se je začelo kmalu po Karlovem kronanju 6. maja, naj bi trajalo do sedem tednov.

MGN je ob začetku procesa priznala, da so obstajali »dokazi« o nezakonitem zbiranju informacij, se opravičila in zagotovila, da se takšne prakse ne bodo ponovile. Kljub temu so njeni predstavniki zanikali prestrezanje glasovnih sporočil in zatrjevali, da so bile nekatere pritožbe vložene prepozno.

Odvetnik tožnikov, David Sherborne, trdi, da je nezakonito zbiranje informacij potekalo redno in da so ga odobrili vodilni v podjetju. Omid Scobie, neuradni biograf princa Harryja, je povedal, da so ga med delom za enega od tabloidov skupine naučili, kako vdirati v glasovna sporočila.

To je eden izmed več primerov, ki jih je proti britanskim medijskim skupinam sprožil princ Harry, odkar je leta 2020 opustil opravljanje kraljevih dolžnosti in se preselil v ZDA. 

Poleg vloženih tožb, se par pogosto pritožuje tudi zaradi domnevnih vdorov v zasebnost, ki so jih in
Poleg vloženih tožb se par pogosto pritožuje tudi zaradi domnevnih vdorov v zasebnost, ki so jih in jih še zmeraj izvajajo fotografi.
Profimedia