IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Ko bo postal kralj, bo Harryju naredil to!

kš, 10.12.2023 12:52:43

Ko bo princ William prevzel britanski prestol, se bo njegovo kraljevanje začelo z odločnim načrtom, ki ne vključuje vrnitve princa Harryja in Meghan Markle v srce kraljeve družine.

Delite na:
Ko bo postal kralj, bo Harryju naredil to!
Ko bo William postal kralj, se bo s Harryjem zgodilo to ... Profimedia / KŠ

Ta načrt, ki ga je princ že začel kovati, odseva globoko razklanost, ki je v zadnjih letih zaznamovala odnose v kraljevi družini.
Razdor med bratoma, princem Williamom in princem Harryjem, se zdi nepopravljiv. Po seriji dogodkov, ki so dodatno zaostrili odnose – med njimi intervju z Oprah Winfrey, obtožbe rasizma, Netflixov dokumentarni film in knjiga "Spare" – se zdi, da je vsaka možnost za spravo izgubljena. Viri blizu princa Williama trdijo, da je njegov pogled jasen: za Sussexe v njegovi viziji monarhije ni prostora.

Kraljeva družina
Nepopolna kraljeva družina
Profimedia

Ta odločitev ni le posledica zgoraj omenjenih incidentov, temveč tudi rezultat nesoglasij glede reševanja "problema Sussexov" med Williamom in njegovim očetom, kraljem Karlom III. Medtem ko William vztraja, da Harryja in Meghan ne bi smeli več sprejeti v kraljevo družino, kralj meni, da bi jih bilo treba sprejeti nazaj, da bi tako končali medijski vihar, ki že dolgo zajema družino. Kljub temu je Karlov pogled na situacijo bolj očetovski kot kraljevski … Njega očitno vodi srce, Williama pa preračunljivost in najbrž tudi njegova žena Kate, ki Harryja in predvsem Meghan ne more več videti.

Diani bi se paralo srce

Williamova odločitev, da se distancira od Harryja, je še dodatno poglobila prepad med bratoma. Njuni odnosi so zdaj na najnižji točki, toliko, da William ne govori več o Harryju kot o "svojem bratu". Odnos, ki je bil nekoč prijateljski in bratski, je zdaj zamenjala "tiha" vojna. Zanimivo je, da je ljubezen do njune pokojne matere, lady Diane, nekoč predstavljala neizbrisno vez med bratoma. Toda sedaj je vsak od njiju ubral svojo pot – William kot prihodnji prestolonaslednik, ki deluje zadržano in premišljeno, in Harry, ki zaznamuje bolj svobodomiseln in živahen javni lik.

Razjarjena Kate

V kontekstu teh zapletenih družinskih dinamik je posebej poudarjeno razmerje med Harryjem in Kate Middleton. Preden je Meghan vstopila v njihova življenja, je bil njun odnos idiličen in miren. Toda zdaj, po seriji incidentov, Kate ne kaže znakov, da bi Harryju odpustila, niti za božične praznike.
Čeprav ta načrt princa Williama kaže na neusmiljen pristop do urejanja družinskih in monarhičnih zadev, odraža tudi globoko razklanost, ki je v zadnjih letih zaznamovala britansko kraljevo družino. Ta delitev, ki se zdi nepremostljiva, je ključni element Williamove vizije vladanja, ko bo enkrat postal kralj.