nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Tak je običajen dan v njihovem življenju

M.K., 07.08.2023 10:11:17

Čeprav mediji izjemno radi pišejo o članih kraljeve družine in razkrivajo njihove najtemnejše skrivnosti, ostaja prav njihov najobičajnejši vsakdanjik tisti, ki je še vedno prekrit s tančico. Ali zjutraj vstanejo iz postelje zgodaj, prav tako kot mi? Ali si sami pripravijo zajtrk? Ali sploh zajtrkujejo? Ali tudi oni pregledajo vse novice na telefonu, še preden se zares začne njihov dan? Pa poglejmo …

PRISLUHNITE: Tako živi kraljeva družina

Delite na:
Tak je običajen dan v njihovem življenju
Družina ceni rutino in iskrene skupne trenutke - tako pri mizi med obedi, kot na poti v šolo, iz nje ter v času za spanje. Profimedia

Zajtrk je verjetno domač in zdrav

Čeprav ima princesa veliko ljudi, ki bi ji lahko kuhali, še vedno rada kuha sama. Potem ko je med nosečnostjo občutila hud odpor do hrane in jutranjo slabost, se je v boju proti simptomom držala bogate diete z avokadom, jagodičevjem in ovseno kašo ter šla na hipnoterapijo. Ko se ji je tek povrnil, je ostala zvesta zdravemu načinu prehranjevanja in se, kadar začuti željo po tem, prehranjuje celo presno.

Kate ima vedno pri roki tudi različne družinske recepte, ki jih z veseljem pripravlja in po katerih kuha, kadar ima koga v gosteh ali je doma sama z otroki. Če je družina zbrana, se ji zdi še posebej pomembno, da se zberejo za eno mizo in skupaj obedujejo.

1princ-william, kate-middleton, princ-george, princ-louis, princesa-charlotte
George, ki je zdaj star že 10 let, se dobro razume s sošolci, izjemno uživa pa tudi na vseh športnih dogodkih.
Profimedia

Ob neki priložnosti je Kate povedala, da njeni otroci zjutraj uživajo v jabolkih in kuhanih kosmičih. William pa je dodal, da jih vedno spremlja glasbena podlaga. Razkril je tudi, da se Charlotte in George zjutraj po navadi sporečeta o tem, katera pesem se bo predvajala, zato je moral razviti sistem, ki omogoča, da glasbo izbirata izmenoma.

Imajo pomoč

Pri mladi družini je zaposlena varuška Maria Teresa Turrion Borrallo, ki je z njimi že od leta 2014. Izobrazila se je na prestižnem Norland Collegeu, specializiranem za otroško varstvo in splošno znanem po odličnem usposabljanju varušk, medicinskih sester in drugih strokovnjakov za nego otrok, ki se nato zaposlijo po vsem svetu. Polno zaposlena varuška jim pomaga pri različnih opravilih, vse od umivanja otrok do tega, da skrbi, da so njihove šolske uniforme vedno v pripravljenosti.

Poskrbijo, da njihovi otroci pridejo v šolo pravočasno

Vsakdo z majhnimi otroki ve, da je vsako jutro prava bitka, da se pravočasno spravijo v šolo ali vrtec, sploh če jih je več. William in Kate sta pri tem zelo stroga in dosledna ter vedno poskrbita, da princ George, princesa Charlotte in princ Louis v šolo ne zamujajo. Ker se princ in princesa trudita omogočiti svojim otrokom čim bolj normalno življenje, jih, če je le mogoče, v šolo peljeta sama in jih prideta popoldne tudi iskat. Okrog tega načrtujeta tudi svoje preostale obveznosti. Takrat še vojvodinjo Kate so celo opazili, ko je princa Georgea odpeljala v šolo le dan po rojstvu princa Louisa. Prava supermama!

2princ-william, kate-middleton, princ-george, princ-louis, princesa-charlotte
Princesa je velika športnica, še posebej pa rada pleše.
Profimedia

Kate se rada sama odpravi po nakupih

Čeprav se mogoče komu zdi, da je kraljevsko življenje polno poležavanja na razkošnih zofah v luksuznih gala oblekah, odeti v dragulje in s kozarcem penine v roki, to nikakor ne odraža stvarnosti aktivne princese. Kate daje prednost udobju in praktičnosti ter je znana po tem, da ceni preprostost vsakdanjih opravkov in opravil – še posebej nakupovanja. Večkrat so jo že ujeli med nakupi v trgovinah s hrano, pa tudi med policami in obešalniki trgovin z oblačili po dostopnih cenah, kot sta Zara in Lululemon.

William uživa ob poslušanju radia

Kljub temu da je že deset let oče in odgovoren delaven član kraljeve družine, William še vedno rad posluša »kul« glasbo na popularnih radijskih postajah. Mogoče zato, da ostaja v koraku s tem, kar trenutno poslušajo mladi. Znano je tudi, da William z uporabo lažnih imen večkrat kliče v eter radijskih postaj in izraža svoje glasbene želje – psevdonima pa ne želi razkriti.

Opravljajo dobrodelno delo

Valižanska princ in princesa se osredotočata na organizacijo dogodkov in nastopanje za številne dobrodelne organizacije, ki jih podpirata. Še posebej jima je pri srcu njun lastni projekt Heads Together, ki si prizadeva odpraviti stigmatizacijo duševnega zdravja. V imenu kralja obiskujeta tudi organizacije in dobrodelne ustanove ter kot člana kraljeve družine potujeta na uradne obiske v zavezniške države.

4princ-william, kate-middleton, princ-george, princ-louis, princesa-charlotte
Louis in George uživata v opazovanju velikih strojev in imata veliko hobijev, med njimi šport in kuhanje.
Profimedia

Charlotte vozita na učne ure baleta

Princesa Charlotte ima že pri rosnih letih natrpan urnik, ki je poln šolskih obveznosti in baletnih uric. Kate je namreč med obiskom Angleškega nacionalnega baleta omenila, da princeska »zelo rada pleše«.

Otroci gredo zgodaj spat

Kraljeve otroke Kate in William držita v precej strogi rutini. Po dolgem šolskem dnevu so še pred sončnim zahodom pripravljeni na spanje, izjemoma pa ta čas podaljšajo zaradi večernih uradnih dogodkov, ki se jih morajo udeležiti. Čeprav se zgodnji odhod v posteljo večini otrok morda zdi nepravičen, princ in princesa pri tem baje ne popuščata. Zelo pomembno je zanju tudi to, da sta v času, ko se otroci odpravljajo spat, z njimi.

Starša se rada udeležujeta zabav

Najsi bo obisk tujega predsednika ali otroška čajanka za sošolce njenih otrok, Kate rada organizira prijetna druženja in zabave. Njena družina med angleško smetano baje velja za pravo avtoriteto na tem področju. V Kensingtonski palači zato nikoli ni dolgčas. Povedala sta tudi, da si želita, da bi se lahko udeležila več glasbenih festivalov in da rada skupaj obiskujeta koncerte, kadar lahko. Kajti ne glede na to, kako modra je njihova kri, si globoko v sebi vsi želijo, da jim srce zapoje ob zares dobri glasbi.

5princ-william, kate-middleton, princ-george, princ-louis, princesa-charlotte
Princ in princesa uživata v naravi, a se ne odrečeta tudi udobnemu večeru na kavču.
Profimedia

Za zabaven večer doma naročita hrano

Tudi člani kraljeve družine si radi privoščijo sproščen večer na kavču pred televizijo ali dobro namizno igro in nekaj časa zase. V radijskem intervjuju sta princ in princesa priznala, da ob takih večerih naročita hrano na dom, pri čemer je njuna izbira jedi preprost kari. Ker bi bila dostava v Kensingtonsko palačo zahtevna za zaposlene v restavraciji, po hrano navadno raje pošljeta člana osebja palače.

Rada gledata serije

Kraljeva zakonca sta priznala, da si na redke večere, ko nimata obveznosti, pogosto privoščita kakšno epizodo aktualnih serij, ki se vrtijo po televiziji, in da je Igra prestolov ena njunih najljubših. Uživala sta tudi v seriji Domovina, William pa je priznal, da ima za takšne priložnosti predal s še posebej udobnimi oblačili.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg