nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Meghan Markle predsednica ZDA?!!!

kš, 04.08.2023 09:33:58

Sestra predsednika Bidena, Valerie Biden Owens, naj bi po poročanju Daily Maila izjavila, da bi podprla Meghan Markle, če bi se ta odločila za predsedniško kandidaturo v ZDA.

Delite na:
Meghan Markle predsednica ZDA?!!!
Nas bo čez nekaj let pozdravila iz ovalne pisarne? Profimedia / KŠ

Vojvodinja naj bi se namreč že dolgo spogledovala s kariero v politiki, po nepotrjenih navedbah že od leta 2020, ko je z možem zapustila ‘kraljevsko življenje’. Že takrat naj bi namreč navezala stike z vodilnimi demokrati.

Valerie Biden Owens, ki je izkušena politična strateginja in bila je vodja kampanje brata Joea, je spregovorila o tem, da si želi, da bi se mama dveh otrok podala v politiko. Poleg tega je povedala, da misli, da bi bila Meghan Markle lahko nekega dne izjemna predsedniška kandidatka.

Anketa - Meghan je na prvem mestu

Medijo poročajo celo, da je Mehan Markle na prvem mestu v trenutni anketi demokratov, ki so jih vprašali, katero žensko bi izbrali za volitve. Tako se je izenačila s trenutno podpredsednico Kamalo Harris in se postavila ob bok nekdanji kandidatki Hilary Clinton.

Kdo pa je Valerie Biden Owens?

Valerie Biden Owens
Valerie Biden Owens naj bi se zavzemala, da bi Meghan nekoč postala predsednica ZDA.
Profimedia

Valerie Biden Owens, ena izmed najpomembnejših oseb v politični karieri Joeja Bidena, je več kot le sestra predsednika. Že desetletja je ključna svetovalka in zaupnica svojega brata.

Valerie je edinstvena figura v ameriški politiki, saj je vodila vsega sedem od osmih kampanj Joeja Bidena za senat in njegovo prvo kampanjo za predsedniško nominacijo. To ji daje posebno mesto v zgodovini, saj je bila ena prvih žensk, ki je vodila tovrstne kampanje v ZDA.

V politični svet je vstopila skupaj s svojim bratom. Vse od začetka njegove politične poti je bila ključna podpora in svetovalka. Njuna tesna povezanost in skupna vizija sta omogočili uspeh njegovih številnih kampanj.

Za Valerie Biden Owens je značilno, da je kljub visokemu profilu ohranila nizko stopnjo javne prepoznavnosti. V svojem delu je vedno dajala prednost tihemu vplivu in strokovnosti, s čimer je močno prispevala k uspehu bratove kariere.

Brat in sestra - tesno povezana, zelo vplivna.
Brat in sestra
Profimedia

Izrazita zagovornica žensk

Kot izrazita zagovornica žensk je Valerie Biden Owens svoj vpliv uporabila tudi za doseganje pozitivnih sprememb. Je izvršna podpredsednica organizacije Women's Campaign International, ki si prizadeva za izboljšanje položaja žensk po vsem svetu. S svojim delom in vplivom je Owens ne le ključna figura v politični karieri svojega brata, ampak tudi pomembna akterka v boju za enakost spolov.

Bo Meghan sledila Reaganu in Schwarzeneggerju?

Ronald Reagan in Arnold Schwarzenegger sta dva znana obraza, ki sta svoji uspešni karieri v svetu filma prenesla v politiko, pri čemer sta oba služila kot guvernerja zvezne države Kalifornija.

Reagan, ki je v Hollywoodu sodeloval v več kot 50 filmih, je svojo politično pot začel kot predsednik Screen Actors Guild, sindikata hollywoodskih igralcev. Leta 1967 je bil izvoljen za guvernerja Kalifornije kot republikanec in to funkcijo opravljal do leta 1975. Njegova politična pot se je nadaljevala z izvolitvijo za predsednika Združenih držav Amerike, položaj, ki ga je zasedal dva mandata od 1981 do 1989. Reagan je bil znan po svojih konservativnih stališčih in ekonomskih reformah, znanih kot "Reaganomics".

koledar 14-ronald reagan.jpg
Ronald Reagan
Profimedia

Arnold Schwarzenegger, znan po svoji karieri v bodybuildingu in filmski industriji, je bil prav tako uspešen v politiki. Po osupljivi karieri v Hollywoodu, kjer je postal ena največjih akcijskih zvezd, je Schwarzenegger leta 2003 kot republikanec zasedel mesto guvernerja Kalifornije, položaj, ki ga je zasedal do leta 2011. Med svojim mandatom je Schwarzenegger pridobil sloves politika, ki je sposoben premostiti politične delitve in sodelovati z obema političnima strankama.

Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Profimedia

Tako Reagan kot Schwarzenegger sta pokazala, da lahko zvezdniki iz sveta filma uspešno preidejo v svet politike, pri čemer sta oba imela pomemben vpliv na svojo državo.
Bo tudi Meghan uspešna, kot sta bila njena dva predhodnika? Je to sploh mogoče?