nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Če želite imeti kodre, kot jih ima Kate, je tu recept!

M.K., 03.08.2023 10:22:59

Kate Middleton, valižanska princesa in žena britanskega prestolonaslednika princa Williama, je znana po svojem brezhibnem slogu in vedno urejeni pričeski. Njena čudovita bujna frizura je osvojila srca številnih oboževalcev po vsem svetu. Kako ji uspeva ohranjati tako lepe lase in popolno pričesko? Odkrili smo nekaj njenih skrivnosti, ki jih predstavljamo v obliki šestih korakov do popolne grive.

Delite na:
Če želite imeti kodre, kot jih ima Kate, je tu recept!
Kate Middleton Profimedia

1. Dan pred velikim dogodkom razstrupite lase.

Ker mora biti Kate kot članica kraljeve družine v očeh javnosti videti vedno popolna, se dobro zaveda, da so lepi lasje predvsem zdravi lasje. Za to precej poskrbi že s pravilno prehrano, dan pred velikimi dogodki pa z detoksom.

6 kate-middleton
Kate Middleton
Profimedia

Lase lahko razstrupimo s čistilnim šamponom, nato pa nanesemo domače sredstvo, pripravljeno iz sestavin, kot so vitamin C v prahu, jabolčni kis ali soda bikarbona. To je potrebno, ker se v laseh nabira veliko onesnaženja, ki zavira barvo in sijaj. Z razstrupljanjem bodo vaši lasje spet postali pomlajeni, saj bodo postali bolj prosojni in sijoči.

RECEPT ZA DOMAČO DETOKS MASKO

• čajna žlička vitamina C v prahu

• čajna žlička jabolčnega kisa

• čajna žlička olja z vitaminom E

• čajna žlička kokosovega olja

Vse sestavine zmešajte v skodelici zelo vroče vode. Po uporabi šampona za razstrupljanje lase osušite z brisačo in nanesite pripravljeno zmes (ko ni več vroča, seveda). Zaradi nje se bodo vaši lasje bleščali kot steklo in bili na otip kot svila.

4 kate-middleton
Kate Middleton
Profimedia

2. Lase češite obrnjeni navzdol.

Pri ženskah se lasje pogosto najbolj redčijo spredaj, saj so tam najtanjši, prav tam pa tudi najpogosteje postavimo krtačo ali glavnik, ko se češemo. Da se izognemo trajnemu lomljenju sprednjih las, ki so za zdrav in bujen videz tudi najpomembnejši, se priklonimo tako, da lahko lase češemo od zadnjega dela glave k prednjemu. Pri tem pa pazimo, da jih začnemo razčesavati pri konicah, in se, šele ko so te razčesane, premaknemo proti koreninam.

3 kate-middleton
Kate Middleton
Profimedia

3. Bodite pozorni na pH-lasišča.

Preprosto povedano: zdravo lasišče = zdravi lasje. Če uporabljate šampon, ki vsebuje veliko detergentov, s tem lasišču odvzamete naravna olja, ki so bistvena za zdrave lase. Vedno poiščite čistilno sredstvo z nevtralnim pH- ravnovesjem 5,5.

4. Pri postopkih, povezanih z lasmi, uporabljajte toploto.

Ta beljakovine potisne globoko v lasišče, kar navlaži in zgladi povrhnjico, da so lasje mehkejši in močnejši. Vzemite vlažno brisačo za roke in jo segrejte v mikrovalovni pečici, nato pa jo dajte v plastično vrečko in jo zavežite. Masko vmasirajte v lase, nato pa vzemite vročo brisačo in jo ovijte okoli glave, da bo nega še učinkovitejša.

2 kate-middleton
Kate Middleton
Profimedia

5. Lase oblikujte z masko, ki se ne spira.

Dnevna uporaba maske, ki se ne spira, nam omogoča preprosto vključitev tega postopka v rutino, tudi če za to nimamo veliko časa. Po drugi strani lahko nekoliko umazane lase brez vročega orodja naredi sveže in na videz spolirane. Preprosto jih speljemo v figo ali kite.

6. Prepričajte se, da pravilno sušite lase in oblikujete pričesko.

Izjemno pomembno je, da šobe sušilnika za lase ne postavljamo preblizu konicam las, saj jih tako lahko zažgemo. Če se bomo temu izognili, bodo naši lasje videti veliko bolj zdravi. Kate Middleton se zaveda pomena pravilnega sušenja las, zato vedno uporablja topel zrak in drži sušilnik približno 15 cm stran od las. Prav tako se izogiba sušenju las, ko so še popolnoma mokri, saj lahko to povzroči poškodbe. Raje počaka, da se lasje malo osušijo na zraku, nato jih do konca posuši s sušilnikom.

1 kate-middleton
/
Profimedia