Dacinger_renata_osebni arhiv Odkrito.si

TV-voditeljica v tujino zaradi partnerja, domov ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 25. maja

harry_meghan markle Svet24.si

FOTO: To je gesta Meghan Markle, ki je razkrila, ...

dolina triglavskih jezer, triglavska jezera Svet24.si

Razkrivamo največje slovenske veleposestnike

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

poterbin 2 Njena.si

Dončićevo mamo označili za najlepšo na svetu

jože in simona Njena.si

Razkrito, zakaj je Simona ostala pri Jožetu

Kolumna
Zastarelost predigre!?

Zastarelost predigre!?

Brane Kastelic, Zvezde, 06.12.2017 12:01:35

Posebej za Zvezde iz Londona piše Brane Kastelic

Delite na:

Kot »svetovalec« za težave na ljubezenskih in seksualnih frontah ugotavljam, da ima ne samo vse več moških, temveč vse več žensk predigro za nekaj … zastarelega. Prosim? Predigra … nekaj zastarelega.

»Ideja« v ozadju tega popolnega nesmisla je: daljši ko je sam spolni odnos, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem.

Res? Če bi bilo to res, bi obrnilo na glavo vse, kar so in smo počeli tisti, ki v seksu uživamo, ne pa hitimo na cilj: orgazem.

Ta moškim na kožo in kožico napisana ideja pride prav tistim moškim, ki mislijo, da je predigra potrata časa. Resnici na ljubo moški za občevanje ne potrebuje predigre. Potrebuje samo erekcijo, ki je stvar nekaj sekund. Ta je lahko posledica pogleda na žensko goloto, slačenja pred seksom, prhanja pred seksom in tako naprej. Ko vstane (otrdi), je goden za spolni odnos. Tudi vlažno glavico bi moral že imeti. Če je nima, jo posliniš, pa jo ima, in že si goden za občevanje.

Bolj pomembna za spolni odnos je seveda ženska vlaga. Resnici na ljubo se večina žensk se že ob misli na seks lepo navlaži med nogami. Prav tako med slačenjem. Skratka: tudi večina žensk ne potrebuje kdo ve koliko časa, da je njena vagina »tehnično« pripravljena za sprejem penisa.

Seveda lahko občujemo takoj, ko je penis trd in vagina vlažna. In seveda je lepo porivati (moškemu) in odrivati (ženski).

Moj problem s tem je, da je dober seks veliko več kot porivanje in odrivanje, katerega cilj je čim prej doseči orgazem. Sam mislim, da je seks ustvarjalno, ne pa tehnično dejanje, čeprav je tehnika, ki se je lahko nauči vsak, pomembna.

Seks je umetnost, ne tehnologija. Najpomembnejše je to, da želim pri seksu uživati čim dalj, ne pa čim manj časa. Uživati žensko telo, ga božati, raziskovati, poljubljati, se posebej posvetiti mednožju. Z vsem razpoložljivim: prsti, ustnicami in jezikom, penisom …

Že klečati med ženskimi nogami in gledati to največje čudo sveta je užitek, kaj šele božati muco, čutiti, kako oteka, se odpira, vlaži. To je nepopisen užitek, ki je precej drugačen, kot je užitek, ki ga prinaša občevanje. Spet povsem drugačen je užitek, ki ga doživljaš, ko ji nudiš kunilingus.

Po drugi strani penisu ni lepo samo v vagini. Lepo mu je v ženskih rokah, lepo mu je v ustih. In moški seveda vedno upamo, da ženska uživa tudi takrat, ko se posveča manualno in oralno. Strastnost in glasnost tega početja nas prepričujeta, da je tako. Komplimenti tudi.

Predigra je zelo preprosto nekaj izjemnega in povečuje intimnost, zbližuje moškega in žensko.

Kaj sploh je predigra? Predigra se ne začne takrat, ko se slečemo in gremo v posteljo ali kamor koli že, kjer bomo seksali. Del predigre je telefonski pogovor, v katerem obljubljaš, kaj in kako boš naredil(a), ko prideš, del predigre so dotiki med večerjo, v kinu, na plesišču. Nekatere ženske trdijo, da je del predigre tudi pomivanje posode (če jo pomije moški).

Pri seksu ni pravil. Seks naj bi bil, potem ko se začne, nekaj spontanega. Različni trenutki, čas dneva ali noči, kraji in priložnosti rojevajo različen seks in tako ali drugače vplivajo na predigro ali občevanje.

Če paru ustreza imeti dvourno predigro in dve minuti občevanja, je prav tako v redu, kot če mu ustreza imeti dve minuti predigre in dve uri občevanja, čeprav … čeprav je bolj malo žensk, ki si želijo več kot dvajset, največ pol ure neprekinjenega občevanja (penis lažje prenaša dolgotrajno drgnjenje kot vagina, ki lažje prenaša trajnejše drgnjenje standardnih, pa težje drgnjenje nadstandardnih penisov), lahko pa postane zelo ponavljajoče se dejanje.

Če se premalo dogaja, lahko postane celo dolgočasno. Seks je neke vrste umetniška predstava, v kateri so potrebni premori. Idealni trenutki zanje so njeni orgazmi.

Kaj pa sama ideja »daljši kot je spolni odnos, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem«? To sploh ni nujno. Bolj drži: daljša in boljša ko je predigra, večja je verjetnost, da bo ženska doživela orgazem med občevanjem.

Predigra ostaja zakon!