Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kolumna
Zakonsko razmerje je trdo delo! Res?

Zakonsko razmerje je trdo delo! Res?

Brane Kastelic, Zvezde, 07.11.2018 13:10:56

O kateri britanski družini, poleg seveda kraljeve, se na Otoku, pa tudi drugod, največ piše in govori?

Delite na:

Rečejo ji »tista druga kraljeva družina«, njihovemu veliko milijonov vrednemu glavnemu domu v Britaniji pa povsem upravičeno … Beckinghamska palača. Ni tako orjaška, kot je Buckinghamska palača, je pa resno velika. V mislih imam šestčlansko družino Beckham. Victoria in David Beckham sta razkošni dom na angleškem podeželju, ki je na velikem posestvu, kupila leta 1999. Za 2,5 milijona funtov. Zdaj je vreden najmanj dvanajst milijonov. Lani sta kupila tudi nekaj manjšo »palačo« v Londonu, kjer so nepremičnine precej dražje. Zanjo sta odštela 31,5 milijona funtov, še osem pa naj bi jih porabila za preureditev. Vselili so se januarja letos. Ko sta objavila vrsto posnetkov srečnega družinskega življenja v tem razkošnem domu, v katerem so poleg šestih orjaških spalnic telovadnica, bazen, mini kinodvorana in vinska klet, so nekateri opazili avtomat za kavo, ki stane 2700 funtov. Zanimiv je tudi podatek, da ni klimatizirana samo hiša, temveč tudi vrt. Je to sploh mogoče? Sploh pa, zakaj bi nekdo imel »klimo« na vrtu?

Kljub vsemu bogastvu ter lepim in pametnim otrokom (stari so sedem, trinajst, šestnajst in devetnajst let), ki že služijo lepe denarce kot manekeni, eden pa tudi kot fotograf, se Victoria in David kar naprej otepata govoric, da v njunem zakonu škriplje. Letos spomladi so se širile govorice, da se ločujeta. Oba sta jih razglasila za larifari, David pa tudi za tako imenovani »bulšit«. Je pa res, da je Victoria zaradi govoric – tako ona – posedla otroke in jim dejala: »Oči me ne vara!« Victoria je bila najbrž sama kriva za te govorice, ker se je, oblečena v črno, na poroki Meghan in Harryja držala kot … limona. Menda samo zato, ker je David prejšnjo noč ponočeval. Štiriinštiridesetletna Victoria in leto mlajši David sta postala par pred 21 leti. Poročila sta se leta 1999, nekaj mesecev po rojstvu prvega otroka. Za Davida, ki mu je dala vzdevek Golden Balls, kar so ali zlate žoge ali zlata … jajca, rada reče, da je neverjetno dober mož in oče, zase pa, da se trudi biti najboljša žena in mati.

Te dni sta spet v središču medijske pozornosti. Krivec je David, ki je v najnovejšem intervjuju dejal, da je njegov zakon z Victorio »hard work«, kar je huje od neposrednega prevoda, ki je »trdo delo«. Oxfordski angleško-angleški slovar to frazo razlaga kot »veliko napora ali vzdržljivosti«, kot prvi primer pa navaja: »Za uspeh v poslu je potrebno veliko napora in vzdržljivosti.« Victoria naj bi zaradi ocene, da njun zakon zahteva veliko njegovega napora in vzdržljivosti, ne samo dva dni jokala, temveč krajši čas sama preživela v nemškem letovišču v Baden-Badnu, ki naj bi se »specializiralo« za ustvarjanje »čustvenega ravnotežja«. Nekdanji Spice Girl, ki je nedavno praznovala desetletnico svoje vse bolj uspešne modne hiše, naj bi bilo zaradi Davidovih besed nerodno pred svetom. Obenem naj bi bila »popolnoma prizadeta, ker ne more verjeti, da je bil oče njunih štirih otrok tako neobčutljiv do nje in da jo je tako javno ponižal«.

Nobena žena ne sliši rada, da je zakon za moža »trdo delo«, vendar je David rekel nekaj, kar mnogi, ne samo moški, temveč tudi ženske, mislijo. Predvsem zaradi pričakovane monogamije, ki pa ni edini razlog. David je tudi rekel, da stvari postanejo občasno bolj zapletene, kadar sta dva človeka dolgo poročena, kar je v mnogih primerih res. Rekel je, da je zakon trdo delo, ker otroci želijo, da si veliko z njimi, in da si to zaslužijo. Kar je prav tako res. In omenil je »težkost« trenutkov, kadar sta mož in žena … narazen, kar je še kako res. Ni razlagal podrobnosti, a si ni težko predstavljati, kaj vse je mislil s tem še mlad mož s superambiciozno ženo, ki je veliko bolj pogosto zdoma, kot je on. Bolje bi seveda naredil, če bi namesto vsemu svetu potožil Victorii osebno, kaj mu manjka in kaj mu je … odveč. Ste se morda tudi vi vprašali, kako bi se šele pritoževal, če mu ne bi zakonskega jarma lajšali težki milijoni, ki jih pridelujeta oba?! A je že tako, težave se pojavljajo tudi v paradižu. Denar in bogastvo nista vse, glavni problem pa je, da z denarjem in bogastvom ne moreš seksati, kajne, David?